Copernic

Páginas: 2 (285 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
Nicolau Copèrnic va néixer el 19 de febrer de 1473 i va morir el 24 de maig de 1543.
Va ser un astrònom polonès, i el primer astrònom a parlar de lateoria heliocèntrica que va fer que la ciència veges la Terra com el centre de l' univers. Va plantejar un model heliocèntric, amb el sol al centrede l' univers, va sorgir de que va observar que els moviments dels cosos cel·lestes es podien explicar sense pensar que la Terra estava en repòs alcentre de l' univers.
Actualment, tot i que sabem que la seva teoria no era del tot certa, se'l considera el fundador de l' astronomia moderna, ja queva establir les bases que van permetre a Galileu i Newton pastar d'un univers geocèntric a un cosmos heliocèntric i canviar totalment la visió queteníem fins a les hores. Tot i que per a ell, l' astronomia va ser nomes un passatemps.
El seu sistema deia que la terra gira sobre el seu eix al llargdel dia moviment que explica el gir diürn de l' esfera celeste. També va dir que la Terra te un segon moviment, al voltant del sol, moviment que esrepeteix un cop a l' any. Finalment va dir que la Terra oscil·la sobre el seu eix de rotació, fet que explica les estacions de l' any. La seva teoriacontradeia la de molts científics, filòsofs i astrònoms anteriors, com Ptolomeu i Aristòtil. També anava en contra de la idea que tenia l' església sobreque la terra es mantenia immòbil i el sol es movia al seu voltant. Tot i així conserva elements de l' antic sistema, com les esferes solides.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nicolau Copèrnic.
  • Introduccion a copernic agent
  • 540È Aniversari De Nicolau Copèrnic
  • diverses teories entre Ptolemeu i Copernic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS