Corrosión (Catalan)

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
CORROSIÓ


La corrosió és l'alteració que causa l'ambient en un objecte manufacturat, excloent els efectes purament mecànics (com el desgast per fregament i la ruptura per impactes). Els exemplesmés coneguts són les alteracions químiques dels metalls a causa de l'aire, com la formació d'òxid de ferro en l'acer o la pàtina verda en el coure i els seus aliatges (com, per exemple, el llautó).[pic]
[pic]
Corrosió observada en una safata metàl·lica
[pic]
[pic]
Símbol de perill per a substàncies corrosives
Malgrat tot, la corrosió és un fenomen molt més ampli que afecta tots elsmaterials (metalls, ceràmiques, polímers...) i tots els ambients (mitjans aquosos, atmosfera, alta temperatura...).

La corrosió és un problema industrial important, ja que pot ser causa d'accidents(trencament de certes peces) i, a més, representa un cost important, ja que es calcula que cada pocs segons es dissolen cinc tones d'acer al món. Uns pocs nanòmetres o picòmetres invisibles en cada peça,multiplicats per la quantitat d'acer existent al món, són realment una pèrdua important de material. Es calcula que, en general, el cost d'aquest desgast no és inferior al 2% del producte intern brut.La corrosió és un camp de les ciències de materials que invoca a la seva vegada nocions de química i de física (físicoquímica)




Aproximació a la corrosió dels metalls

La corrosió delsmetalls és un fenomen de caire natural. En efecte, malgrat rares excepcions (l'or, el ferro d'origen meteorític...) els metalls estan presents a la Terra en forma d'òxid, en els minerals (comla bauxita si és alumini, l'hematita si és ferro...). Des de la prehistòria, tota lametal·lúrgia ha consistit a reduir els òxids en baixos forns, per tal de fabricar el metall. La corrosió, de fet, és el retorndel metall al seu estat natural, l'òxid.

La corrosió és una reacció química (oxidoreducció) en la qual intervenen dos elements:

▪ La peça manufacturada
▪ L'ambient
Sovint es parla de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS