CREDIT DE SINTESI TABACS

Páginas: 11 (2750 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
OBJECTIU

Determinar el % de quitrà i nicotina que porten diferents mostres de tabac comercial corresponents a 10 cigarrets: de cigarret, de liar, baix amb nicotina i natural; utilitzant el mètode d’extracció en calent (soxhlet) i destil·lació simple.
Obtenir el grau d’humitat mitjançant estufes d’assecatge i dessecador.
Mostres


M1. Cigarrets: Ducados ros
M2. Liar: Ducado ros
M3. Baix ambnicotina: Nobel
M4. Natural: Origenes
INTRODUCCIÓ
TABAC
El tabac és una droga recreativa legal produïda, entre d'altres coses, amb diverses espècies del gènere Nicotiana, que contenen nicotina, tot i que una gran part de la nicotina d'aquest producte és afegida artificialment. Hi ha proves que apunten que és fortament adictiva. El tabac es pot consumir de diverses formes: en cigarreta, pipa, habà,aspirat, mastegat, etc. Al món hi ha 1'1 bilions de consumidors de tabac i, segons la OMS, és la major causa de mortalitat mundial a l'actualitat,  amb 5'4 milions de morts anuals a causa d'aquesta pràctica  prop del 10% del total de morts anuals al món.
A Espanya, segons sanitat moren 56.000 persones cada any per culpa del tabac (2007), mentre que durant el mateix any en moren 4.000 enaccidents de trànsit.
El fum del tabac, aspirat també per les persones que es troben a prop dels fumadors, conté cinc grups principals de components perjudicials per a lasalut: els quitrans, el monòxid de carboni, els elements radiactius, les substàncies irritants i la nicotina. Està demostrat que el consum de tabac afavoreix diversos tipus de càncers, com el de boca, laringe, pulmó i aparellexcretor; que provoca la mort o malformacions importants als fetus de mares fumadores i que afavoreix i multiplica les malalties cardiovasculars.
L'addició de diversos factors; com el consum d'altres drogues o les estades perllongades en coves, mines i altres llocs tancats; no sumen la probabilitat de patir càncer sinó que la multipliquen.




Cigarrets de tabac

NICOTINA

La nicotina ésun alcaloide present en la família de plantes, que constitueix aproximadament el 0,6-3,0% del pes sec del tabac. La biosíntesi es produeix a les arrels, i la nicotina s'acumula a les fulles. Funciona com a substància antiherbívors, amb una utilització particular pels insectes; per tant, en el passat la nicotina va ser àmpliament utilitzada com a insecticida.
A concentracions baixes (una cigarreta mitjana alliberaaproximadament 1 mg de nicotina absorbida), la substància actua com a estimulant en els mamífers i és un dels principals factors responsables de les propietats creadores de dependència del tabaquisme. Segons l'American Heart Association, "l'addicció a la nicotina ha estat històricament una de les addiccions més difícils de superar." Les característiques farmacològiques i etològiques quedeterminen l'addicció al tabac són semblants a les que determinen l'addicció a drogues com ara l'heroïna i la cocaïna.




Formula química de la nicotina

La nicotina és un líquid oliós, que és miscible amb l'aigua en la seva forma bàsica. És una base nitrogenada, per tant la nicotina forma sals amb àcids que són generalment sòlides i solubles en aigua. La nicotina penetra fàcilment la pell, tal com homostren les dades físiques, aquesta en la seva forma de base lliure crema a una temperatura per sota del seu punt d'ebullició, i els seus vapors combusteixen a 308 °K en l'aire. A causa d'això, gran part de la nicotina es crema quan es fuma un cigarret; tanmateix, se n'inhala prou com per provocar els efectes que el consumidor vol.
La quantitat de nicotina inhalada amb el fum del tabac és unapetita part de la quantitat continguda a les fulles de tabac.

QUITRÀ

El quitrà de l'àrab qiṭrân amb el mateix significat i que deriva del verb qáṭṭar que significa destil·lar. Químicament és una mescla complexa de milers de substàncies orgàniques de color negrós i de consistència viscosa, està constituït per una sèrie de partícules formades per diverses substàncies químiques. És una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Credit De Sintesi
  • Credit sintesi comerç internacional
  • credito de sintesi
  • Crèdit De Síntesi
  • crèdito de sintesi de música 3r ESO
  • Crèdit de síntesi
  • credito sintesi auxilia enfermeria
  • Credit De Sintesi Croniques 4t

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS