Crèdit De Síntesi

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2013
Qüestions sobre el Bosó de Higgs
1. Busca informació i defineix amb brevetat els conceptes següents:

1. Física quàntica: La física quàntica és una manera de descriure el món. És una teoria queha donat resultats espectaculars, com la super conducció, els transistors i els semiconductors, a més de contribuir enormement al desenvolupament de la física atòmica.
El camp d'actuació de lafísica quàntica és el de les partícules elementals, entenent com a tals les que componen l'estructura més elemental de la matèria.
2. Partícula elemental: És qualsevol de les unitats bàsiquesconstituents de la matèria que no estan formades per altres unitats i són considerades indivisibles segons els coneixements actuals. Moltes partícules que antigament es consideraven fonamentals, com ara elprotó o el neutró, avui en dia es consideren compostes. Actualment les partícules elementals i les seves interaccions queden establertes per l'anomenat Model estàndard de física de partícules.
3. Modelestàndard: El model estàndard és una teoria quàntica de camps que va ser desenvolupat entre 1970 i 1973. Des d'aleshores, totes les dades experimentals mesurades coincideixen amb les prediccions delmodel estàndard amb una precisió de l'ordre del 0,1%. Tanmateix, el fet que el model no inclou la descripció de la interacció gravitatòria, posa de manifest que el model estàndard no és una teoriacompleta de les interaccions fonamentals i, per tant, ha de ser estès.
4. Accelerador (col·lisionador) de partícules: Són aparells que utilitzen camps electromagnètics per accelerar partículessubatòmiques amb càrrega elèctrica fins a velocitats molt properes a la de la llum.


2. Quins tipus de partícules elementals es contemplen en el "model estàndard"?

Les partícules transmissores de lesinteraccions i les partícules de la matèria.

4.Què hagués passat si els investigadors no haguessin trobat el bosó de Higgs en les proves d'aquest estiu?

Que ja no l’haguessin trobat perquè té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Credit sintesi comerç internacional
  • credito de sintesi
  • crèdito de sintesi de música 3r ESO
  • Crèdit de síntesi
  • credito sintesi auxilia enfermeria
  • CREDIT DE SINTESI TABACS
  • Credit De Sintesi Croniques 4t
  • Síntesi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS