Credit De Sintesi Croniques 4t

Páginas: 17 (4141 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
Barcino

Crònica de la meva visita turística a barcelona



Nom: Marc ferré González

Curs i grup: 4tA


Nom dels altres membres de l’equip:
Alvaro Cuevas Vega
Marc Fernández Dolz
Kegan Akinsanmi Ruiz









Projecte de Recerca 4t d’ESO
Institut Valldemossa


Índex












































Dimarts 9 de juny
Itinerari de l’Eixample

Avui tots els components de l’equip, enshem trobat a la parada de metro de la plaça Catalunya per començar l’itinerari de l’eixample, hem començat més tard del que pensavem començar, ja que un de nosaltres s’ha pasat la parada dew metro.
Un cop a la plaça Catalunya, hem anat cap al centre d’aquesta, on hem pogut observar una Rosa dels vents que hi ha al centre de la plaça, tot i que no gairè bé ja que en aquell moment estaba en obres i nol’hem pogut veure complerta.
Despré hem anat a veure el monument al President Francesc Macià, al costat d’aquest monument hi ha una placa que explica que aquest monument el va inagura el President Pujol.
Després de veure altres escultures a la plaça Catalunya com La Deesa i El pastor tocant el flabiol, hem anat cap a l’edifici de la Universitat de Barcelona, en el qual hem observat que estàconstruit tot amb pedra de Montjuïc. Hem entrat i hem anat al pati central, on hi ha un text de Salvador Espriu en una placa. Cada cos lateral de la universitat té un pati, i a cada un hi ha una petita font al mig.
Quan ja hem sortit de la universitat, ens hem dirigit per Gran via fins a la Rambla de Catalunya, just en aquella cantonada hi ha una escultura de Josep Granyer, l’escultura representa untoro, que sembla que pensi amb una posició humana, aquesta esculura es diu el toro pensant.
Després ens hem dirigit cap al passatge Permanyer, que és un carrer petit entre el carrer Pau Claris i el carrer Rojer de Llúria, aquest passatge, te unes cases baixes molt maques.
Just al sortir del passatge Permanyer, hem vist la Torre de les aigües, en la qual hi ha un rètol que posa “Manantial del aguade la asociación de propietarios.
Deprés, hem pujat pel carrer Rojer de Llúria fins al carrer Consell de Cent, i desde allà ens hem dirigit al Passeig de Gràcia, on hem pogut observar que en el capdamunt dels fanals d’aquest passeig, hi ha l’escut de Barcelona i a dalt d’aquest hi ha una corona i un ratpenat.
Hem pujat una mica pel Passeig de Gràcia i ens hem situat a devant de l’Illa de laDiscòrdia, de la qual formen part la Casa Lleó Morera, que és la que fa xamfrà, la casa Amatller al mitg i la casa Batlló a la seva dreta.
De casda una d’aquestes cases ens hi hem fixat amb moltes coses, però sobretot, a la casa Lleó Morera ens hem fixat amb el seu templet que té al capdamunt, de la casa Amatller, ens hem fixat que a la seva façana hi apareixen molt repetidament pentàgons i de la casaBatlló, ens hem fixat que les seves baranes, semblen la part dels ulls i del nas d’una calavera i hem pogut saber perqué també és coneguda aquesta casa com la casa dels ossos, i és perqué les columnes del pis principal tenen forma d’os.
Després, al carrer d’Aragó, hem vist la fundació Tapies.
Hem seguit pujant pel Passeig de Gràcia, i ens hem parat devant de la pedrera, on ens hem quedatsorpresos del treball de les formes vegetals a les forges dels balcons, hem pogut observar que ara mateix hi ha una exposició que es diu “Leopoldo Pomés. Flashback”.
Després hem passat per la botiga Vinçon, una botiga de productes de disseny contemporani per a la llar. A la façana d’aquesta botiga, hi han dues plaques, una en honor de Ramon Casas i l’altre en honor a Santiago Rusiñol.
Després de estar ala botiga Vinçon hem anat cap al palau robert, on abans d’arribar-hi ens hem parat a davant d’una alzina centenaria que és la que substitueix a l’alzina a la qual Verdaguer li va escriure una prosa. Davant de l’alzina hi ha una placa al terra que hi diu : "Almogàver indòmit, ja sabràs posar-te de filera amb aqueixa tropa de plàtanos, novella, polida, endiumenjada i fatxandera?".
Hem entrat al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Credit De Sintesi
  • Credit sintesi comerç internacional
  • credito de sintesi
  • Crèdit De Síntesi
  • crèdito de sintesi de música 3r ESO
  • Crèdit de síntesi
  • credito sintesi auxilia enfermeria
  • CREDIT DE SINTESI TABACS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS