Criminolofia

Páginas: 2 (381 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2010
9/11/2010
ART ISLÀMIC
Context historic
Els primers arasbc creine en ua reeligió politeísta, Mahoma en un viatge a la beca a Jerusalem es va proclamar el profeta d’Al·là, i decidí fundar una novareligio que li havi esta revelada per lancangel Gabriel. Els succesoros de mahoma van agarfear el seus ensenyaments i el van recopilar en un llibre l’Alcora. LA nova religio del profetea ,ahoma iobliga que mahoma fugis cap a merina època coneguda com ll’egira. Els sus sucesors estenen l nova religio sobreto pel nord d’Àfrica a la península arabia.
Hi ha una crisi de poder entre els reis visigotsquan mor el rei Vítzia i es plantegen dues possible línies i això obra les portes a la invasió musulmana, que entraren a la península, desembarquen els musulmans a la península ibèrica iniciant unaocupació musulmana que acabarà l’any 1942 quan el reis catòlics conquereixen GRANADA.
Coneixerem zona fronterera que s’establí per l’imitar lentea dels mususlamsn al regne fran. I dintre del períoded’alandalus trobem una primera eetapa
Ampliaran la mesquita de Còrdova.
MESQUITA DE CORDOVA
Es decideix contruir la n 785 en l’epoca que governa abderamman primer sobre el terioti que ocupaval’Antigua esgelsi visigoda d e san Vicenç. Peruqe anbderramen primer decideix situar la capital de lemirat a cordovà. I es cosntruixe una mesquita wue tena en pricnipi 10 naus i que despres cabara duplicant.I que malauradament el 1523 el bisbe de Cordova, Alonso Manrique decideix construir al mig a la sala doraciosn una catedral.
Analisi frmla
Gran cos rectangular molt uniforme amb uan façana moleustera qeu combina entrants i sortitn generats per uns contraforst que agunaten les columnes de la sala d’oracions. Tota l’esutarita texterior es riquesa ornamental a l0nteiroir.
Pel que fa a la plantatoaot meskita a de tenir un sala d’oracions sen mobiliari, coneguda amb el nom de haram, el sahn qeu serà el pati, les fonts del pati per les aglucions sabil. Tota mesquita ha de tenir un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS