Crisi de valors en HAMLET

Páginas: 8 (1938 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
Hamlet va ser una obra escrita per William Shakespeare a la finals segle XVI, el context històric (dins de l'obra) és l'edat mitjana, i que conté certs elements medievals dins d'ella. No obstant això va ser escrita al Renaixement i és una obra que conté moltes característiques d'aquesta època. Hamlet és una obra renaixentista on es ressalta el paper de la raó (fent al·lusió a l'humanisme) ievidenciant característiques definitives per classificar-la com una obra renaixentista, com ho són la nostàlgia per l'antiguitat clàssica o per la literatura grega i per la seva caracterització de personatge més profund, ja no d'heroi (pur físic i coratge). Tot i així, l’obra presenta una sèrie de manques de valors, molt degradats per la corrupció i el poder, com ara l’amistat, la religió o lesrelacions familiars, possiblement lligades al fet que Anglaterra estava en una època obscura i amb pobresa molt marcada i per si fos poc, hi dominava intrigues confabulacions, assassinats i revoltes.
Si ens hem de fixar en el valor de l’amistat, notem que Rosencrantz i Guirdersten han estat cridats a la cort pels reis amb l’únic interès d'entendre's amb Hamlet, però els “amics” d'Hamlet no vénenrealment com a amics, sinó amb la idea d'esser utilitzats pels reis com a instruments per intentar manejar i reduir al rebel d'Hamlet amb molta més facilitat de la qual ells pel seu compte haguessin pogut dur a terme. Per tant, segons Shakespeare, els éssers humans s'utilitzen uns als altres com a cavalls de guerra sense que se n’adonin completament, és a dir, sense el seu verdader consentiment.Aquest procediment el seguirà més endavant Hamlet amb Ofelia, sense que ella ho sàpiga. Els éssers humans vénen a ser simples instruments per aconseguir una fi dins la crisi de valors. Però sí crida l'atenció que, tenint amb Hamlet una amistat de col·legi tan íntima, Rosencrantz i Guirdersten es prestin per als propòsits traïdorencs dels reis, i en això consisteix la crisi de valors. Ambdós han vistque els qui ostenten el poder poden proporcionar-los certs beneficis i a canvi d'aquest ben material, ells sacrifiquen la seva amistat amb Hamlet, qui va poder detectar immediatament que els seus amics no estan aquí al serveis d'ell, sinó dels reis i per tant els retira la confiança de seguida.
Deixar-se utilitzar com a instrument per aconseguir beneficis traint a un amic, és una falta queRosencrantz i Guirdersten paguen amb la mort. Per contrarestar la traïció de Rosencrantz i Guirdersten, l'autor presenta a Horaci com l'amic fidel que sosté el seu suport a Hamlet fins a la mort. Per la confiança que Hamlet li té, està segur que Horaci farà el necessari perquè es transfereixi el poder a Fortimbrás, el jove, i d'aquesta manera restaurar l'ordre caòtic que s’havia creat.
D’aquest temaparteix el concepte de legitimitat de la successió la qual pertany a la família de Fortimbrás. Tota la comèdia que s'està vivint en el palau és una interrupció de la línia legítima que portava la família Fortimbrás. Segons es pot interpretar en el llibre, Hamlet el vell, va arrabassar el regne a Fortimbrás el vell, mitjançant un combat desigual en el qual Fortimbrás el vell estava condemnat a perdreamb tota seguretat i per tant, va ser bastant fàcil apropiar-se d'un regne que no li pertanyia a Hamlet el vell.
Amb la seva mort i la seva negació del regne dels cels, amb la condemna de vagar amb la seva ànima intranquil·la com a pagament per la usurpació a Fortimbrás el vell, l'ombra ve a pertorbar l'existència d'Hamlet, utilitzant-ho a ell com a cavall de guerra contra els reis itransferint-li els seus odis perquè Hamlet els segueixi portant i es vengi dels nous reis. L'ordre que hi havia en la vida d'Hamlet s'altera per la intromissió del seu pare i el sentiment de venjança que l'ombra diposita en el seu fill.
Com que Hamlet s’ha deixat endur pels sentiments i ha esdevingut una peça més ho paga amb la mort i per restaurar el veritable ordre, els reis moren també. A llavors es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los valors
  • Valors
  • Valors
  • Valors
  • valors
  • crisi
  • Etica Y Valors
  • Valors Del Agua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS