Croniques De La Veritat Oculta

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
Cròniques de la veritat oculta. Pere Calders.

La clara consciencia

Aquesta història de Pere Calders, comença amb una conversa entre amics sobre el destí, en la qual un d’ells diu que el destíestà escrit, que hi ha quelcom que ens regeix les accions que duem a terme i l’altre diu que no es així, que cap hi ha accions que les fem i no ens repercuteix, que les fem impulsivament, fins hi totho demostra trencant un rellotge i dient que el que acaba de fer no repercutirà per res en el futur.
Temps desprès, en època de bombardeigs de la guerra civil espanyola, un dels amics es ferit per unabomba . Quan l’altre amic el va a visitar a l’hospital, l’altre moribund i amb les ultimes forces que té, li explica el que li ha passat. Aquet, explica que el dia que va ser bombardejat, es vaaixecar amb el pressentiment de que alló passaría. Així doncs, va passar-se tot el dia evitant al destí, evitant acabar mort per les bombes, posant a prova al destí i trencant amb la rutina de cada dia.Quan s’anava a acabar el dia, la desesperació el va apoderar, ja no podia fer coses diferents, havia de seguir amb la seva rutina. Va tornar a l’oficina i un cop allà, va sentir el soroll de lessirenes. Desprès, ja es trobava al hospital. Aquí va acabar la historia, i seguidament, va morir. L’amic en sortir de l’hospital es creua amb el doctor i li diu:- “l'han matat les il·lusions, no us sembla?”i el doctor respon “No ho cregueu pas. Les il·lusions no maten a ningú”



La fi

El protagonista de aquesta historia està escrivint les seves memòries. Ens explica que com serà la seva mort, jaque està totalment convençut que la gitana que es va trobar i li va endevinar el futur tindrà tota la raó i tot allò que li ha dit, serà el que passarà. L’atropellarà una bicicleta, diu que és unamort molt ridícula, que els seus amics no arribaran fins que ell estigui al hospital i que llavors morirà. El protagonista dona molta importància a les paraules de la gitana.




O ell, o jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)
  • Resumen De Tres De Los Cuentos De "Cròniques De La Veritat Oculta"
  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Cròniques De La Veritat Oculta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS