Crítica Malas Calles

Páginas: 22 (5437 palabras) Publicado: 5 de enero de 2014
Introducció

En primer lloc, vaig a fer un repàs d'alguns dels aspectes i temàtiques que s'han tractat en les dos exposicions (Mals Carrers i Ciutat Total), i durant el curs en general. M'interessa reflexionar sobre el concepte de carrer en diferents societats, el fenomen de la formació de ciutats sense límits, els casos de Benidorm i Altea com a distintes cares d'una mateixa moneda. Intentarérelacionar el concepte de suburbi amb la manera de construir urbanitzacions amb xalets unifamiliars. També parlaré del cas de Detroit, com a exemple de ciutat esplendorosa que per diversos factors ha desembocat en pocs anys en ciutat fantasma. També hem pareix important el fenomen de la homogeneïtzació tant arquitectònica com social, conseqüència directa de la globalització.

Desprésintentaré expressar la meva opinió sobre el model de ciutat del segle XXI, que encara que no he tingut la oportunitat de experimentar com és la vida en una d'aquestes macro-urbs, gracies al curs tinc una mínima idea del que es cou en aquest tipus de ciutats. La ciutat més gran en la que he tingut la sort de visitar ha sigut Londres, i he de dir que la experiència en primera persona és insubstituïble perlectures i visualització d'imatges. Fins que no camines durant hores i t'adones que a penes has recorregut una mínima part del mapa no entès la grandiositat de la ciutat i lo insignificant que resulta la presencia d'un mateix en la ciutat.

Acte seguit exposaré un model alternatiu al que s'ha expandit, basat amb l'autosuficiència i la sostenibilitat. I parlaré de aspectes com la fauna de laciutat front a la del medi rural, i la vida en la misèria en cadascun. I acabaré amb una sincera conclusió.



Aspectes que m'han interessat de les exposicions

La llibertat del carrer

Amb el catàleg de MALS CARRERS, hem vist un gran ventall de visions de la ciutat, principalment relacionades amb el carrer. Com hem vist al llarg del curs el concepte que cadascú té del carrer es bastantdiferent segons les experiències que s'hagen viscut en aquest i l'estrat social al que es pertanya. Les característiques del carrer dependran des del tipus de ciutat, al tipus de barri on es trobe, passant per la climatologia iels factors ambientals. A no ser que es tinga cert bagatge per diferents tipus de ciutats o s'haja investigat sobre el tema, cadascú entendrà el carrer segons les maneresen que l'ha viscut des de menut. No tindrà el mateix significat per a un executiu que treballa en Manhattan, que per a un venedor ambulant de Nova Dheli.

Però el carrer té certes característiques comuns en tots els llocs, que es donaran amb major o menor mesura segons on ens situem i fixant-nos en aquestes entendrem moltes coses. D'una banda podem entendre el carrer com un lloc de llibertat,on expressar-se públicament, llar de les revolucions socials, camp de batalla entre el poder i la massa popular, zona on reivindicar la llibertat. D'altra hi ha qui el pot llegir com la via inevitable entre la casa i el lloc de treball, on mai s'acaba d'estar segur i poden ocórrer imprevistos que intercedisquen en la rutina de un. També ens podem trobar amb "carrers"en els que no existix aquestavisió de medi advers, com per exemple els carrers de les urbanitzacions privades amb sistemes de seguretat propis. Això fa que no se'ls puga considerar com a carrers en tots els sentits, encara que té moltes semblances i no deixen de ser un tema interessant que tractaré més avant.

Tot i que hui en dia ens podem trobar en carrers on hi ha molt de control policial i les lleis sónextremadament estrictes, com és el cas de Dubai on hi ha una gran llibertat en els locals privats i en les zones públiques està molt delimitada, el carrer es sinònim de llibertat. L'antònim d'estar en la presó, és estar en el carrer. Però ens trobem que aquesta llibertat implica perillositat (els delinqüents que no estan en la presó estan en el carrer). És l'habitat natural dels elements de mala vida, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • criticas de la canción vamos a portarnos mal calle 13
  • Critica CALLE 13-PALNORTE
  • La Flor Del Mal Analisis Critico
  • Critica "malas intenciones
  • Critica Las flores del mal
  • calles en mal estado
  • Reseña critica.. enamoramiento y mal de amores
  • reseña critica del colesterol: lo bueno y lo malo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS