Crónique d'un rei

Páginas: 6 (1474 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
FITXA DE LECTURA I OPINIÓ PERSONAL
1. Dades del llibre (títol, autor, il•lustrador, editorial, col•lecció, lloc i anys de
publicació).
Títol: Cròniques d’un rei.
Autor: Víctor Labrado.
Il•lustrador: Francesc Santana.
Editorial: Bromera.
Col•lecció: El micalet galàctic.
Lloc i anys de publicació: Alzira(1ª edició: maig, 2008/2ª edició: octubre, 2008).

2. Explica breument (cinc líniesmàxim) l’argument del text.

Aquest llibre conté des del naixement de Jaume I, fins que conquesta València i s’assenta i mor a aquesta terra. També parla de les diferents etapes de la vida de Jaume I i de tot el que va fer abans i durant el seu regnat.

3. Trobes que Cròniques d’un rei és un llibre diferent d’altres que has llegit anteriorment? Raona per què.

Per a mi aquest llibre ésdiferent a tots els altres llibres que havia llegit abans, perque els llibres que solc llegir normalment no tracten de temes de aquest tipus. Aquest és un llibre diferent perque a diferència de molts altres llibres, te exposa la vida de un personatge històric que va tindre molta importància per a la nostra ciutat.

4. Selecciona els tres moments de la vida de Jaume I que més t’han impressionat.

-Em va impressionar molt quan uns barons envejosos, parents de el seu pare, van intentar matar-lo tirant-li una gran pedra des de la terrassa mentre dormia, però un miracle ho va impedir i únicament va eixir malbaratat de aquella situació el bressol, que va quedar partit en dues meitats.

- També em va impressionar molt quan el varen coronar a Saragossa i va rebre el regne de les mans del comtede Rosselló, que l’havia estat substituint durant la seua minoria.

- Una altra cosa que em va impressionar i a l’hora sorprendre de la vida d’aquest majestuós Jaume I, va ser quan els barons aprofitant-se de que el rei encara era menut, el van fer caure al parany, i el feren presoner.

5. Si hagueres de recomanar l’obra a un company o companya, què li diries?

Li diria que no es pense que ésun llibre com els altres, ple de personatges i elements fantàstics. Sinó un llibre que et conta la vida i els orígens del conquistador de la nostra terra. Li diria també, que és un llibre prou interessant, ja que la vida d’aquest personatge està plena d’actes i d’esglais que ningú s’els podria esperar.

ANÀLISI DE L’OBRA

1. La història s’estructura en dues parts. Com es titulen i de constacada una?

La historia es divideix en dues parts: El Príncep, i El Conquistador:

El Príncep: Consta de el naixement de Jaume I i de qui eren els seus pares, (“Pere” i Maria de Montpeller).
També conta que son pare el maten a una batalla i que sa mare també mor, i ell viu en el castell de Montsó un anys amb els monjos guerrers. Allí aprèn moltes coses i ho aprofita tot per a tindre autoritati ser un bon rei. Es coronat a Saragossa.

El conquistador: En aquesta part consta que el rei Jaume I no te gens fàcil la faena de ser rei, pues com encara és molt jove s’aprofiten d’ell. Però més tard acaba aprenguent a utilitzar el poder i a conduir-lo correctament, així doncs, conquista València i Mallorca.

2. El llibre comença i acaba amb dos capítols que estan Íntimament relacionats.a) De que tracten aquests capítols?
Aquests capítols conten que quan el rei Jaume I va conquistar València i se’n varen anar tots els moros, no quedaven dones, sols quedaven els seus guerrers. Aleshores va fer anar a valència set parelles (home/dona) per a que anaren a Lleida a cridar a set-centes xicones. Aquestes, tenien que anar a valència i emparellar-se amb els guerrers del rei i tindrefills, i així formar una població ben gran, que no ha parat de créixer fins ara.

b) Per que creus que ho fa així l’autor?
Pense que l’autor ho volgut fer-ho així per a aportar un toc literari o decoratiu a l’obra, per enriquir-la.

3. La narració Cròniques d’un rei està inspirada en el llibre dels fets de Jaume I, que es una de les quatre Grans Cròniques de la nostra literatura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cròniques D'Un Rei
  • Croniques d´Un Rei
  • el reio
  • REI
  • El rei
  • REI, marketing
  • 4 cròniques
  • rei artus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS