cuentos infantiles

Páginas: 15 (3676 palabras) Publicado: 23 de septiembre de 2013

PRIMER TREBALL

OBRES DE LITERATURA INFANTIL






ALUMNE: Laura Sempere Cerdá
Professor: Amador Jaume Albero

ALAPONT, Pasqual (2011). El primer dia d’escola. Alzira: Bromera (Col·lecció “El Micalet Galàctic”), 32 p. Les il·lustracions van a càrrec d’Enric Solbes.
Aquesta obra pertany a l’àmbit de literatura infantil i juvenil més concretament a la narrativa. El públic al queva dirigit és als primers lectors, és a dir, per a nens que estan començant a llegir. Per aquest motiu, el llenguatge que utilitza l’autor és un llenguatge que solen utilitzar els nens en la seua vida quotidiana ja que d’aquesta manera ho entendran millor. D’aquesta manera el llenguatge és senzill i fàcil d’entendre’l.
A continuació, farem una breu descripció de l’autor d’aquest llibre. PasqualAlapont va nàixer a Catarroja, ciutat propera a València a l’any 1963. La seua família treballava al camp i diu que aquest motiu li ha influenciat al seu caràcter. Es va llicenciar en Geografia i Història a la Universitat de València, però va seguir altres camins relacionats amb el món dels llibres. Ha desenvolupat la seua carrera entre la literatura i el teatre on a treballat com a editor,traductor, guionista, actor i director d’escena. A més de fer obres infantils i juvenils, també ha publicat una novel·la i a estrenat cinc obres de teatre. Té una amplitud d’obres entre les quals troben algunes com No sigues bajoca! (1988), Tota d’un glop (2003), Pell de corder (2005)... Ha rebut diferents premis literaris i per l’obra L’ovella negra ha rebut dos premis ‘Crítica Serra d’Or de LiteraturaInfantil i Juvenil’ i ‘Edebé de Literatura juvenil’.
L’il·lustrador del llibre Enric Solbes, va nàixer a Alcoi i va iniciar la seua activitat artística com a pintor a la Casa de Cultura d’Alcoi. Amb l’obra L’últim roder de Josep Franco va fer un dels primer treballs com a il·lustrador de la editorial Bromera. Es autor d’un centenar de cartells anunciadors de certàmens de música, espectacles...Va rebre el premi al Millor Llibre Il·lustrat en valencià per els dibuixos de les Rondalles valencianes de Josep Franco. Enric va morir el 20 de desembre del 2009.

La història conta com és el primer dia d’escola de Josep. Conta com són els nervis del primer dia de col·legi, sobre tot passar de preescolar a primària i conèixer com funciona les classes ‘dels majors’. El protagonista té envejadel seu germà ja que ell cursarà cinquè de primària i ja està molt acostumat a l’escola des de aquest punt de vista. Una vegada que arriba a l’escola descobreix que no és tan dolenta com es pensava. Veu a molts xiquets plorant perquè no volen entrar. A classe fa els deures que mana la professora i al pati coneix a una companya de classe. Així es com descobreix que primer de primària no està gensmalament.
Els personatges que surten a la historia apareixen poc, ja que és un llibre curt per a la iniciació de la lectura. El protagonista és Jaume, un xiquet que va a començar primer de primària i com tots els xiquets que canvien de cicle té els nervis del primer dia, a més és un xiquet treballador ja que fa els treballs a l’escola sense problemes. Els antagonistes que apareixen són la mare iel pare que com qualsevol pare que el seu fill va a començar primària s’encarreguen de preparar al seu fill per al primer dia d’escola i l’apropen a ella. El germà que és l’encarregat de dir-li com és el col·legi. La mestra que no comença amb bon peu ja que una alumna s’equivoca al pronunciar el seu nom i finalment la companya del pati que juga amb Jaume.
Fixant-nos en els elements extratextualsdel llibre, les lletres que apareixen son molt grans ja que és per a primers lectors i aquesta és una forma de captar l’atenció. A més a més apareixen moltes il·lustracions explicant el que posa a la història perquè s’entengui millor el que s’està llegint ja que l’ús d’imatges és una bona forma de captar l’atenció dels nens per a que estiguen atents al que estan llegint. Observem que als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuentos infantiles
  • Cuento Infantil
  • cuentos infantiles
  • cuentos infantiles
  • cuentos infantiles
  • Cuento Infantil
  • Cuento Infantil
  • cuento infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS