Cuestionario de la película voces inocentes

Páginas: 6 (1500 palabras) Publicado: 31 de enero de 2012
Pel·lícula Voces Inocentes
Context de la pel·lícula:

1. En quina dècada es desenvolupa l’historia?
A finals dels 80 – inicis dels 90 (1980-1992).
2. Busca una mica d’informació del que passava a Espanya a la mateixa època.
Al 1981 Adolfo Suàrez dimiteix com a president del Govern i Leopoldo Calvo es va convertir en el nou president. Al 1982 España entra a la OTAN, i a la CEE el 1986.El 1987 un atemptat a Barcelona mata a 20 persones. De 1989 a 1993 els socialistes dominen España. Al 1992 es celebren els jocs olímpics de Barcelona.
3. Explica les principals causes de la guerra civil a El Salvador.
Les continues crisis polítiques al país, els governs militars que dominaven sempre el país i el toc final de la gran crisi política i social dels 70’.
4. Té sentit unaguerra civil?
No, es un fet molt perillós perquè pots fer combatre a famílies senceres, perquè mates a una gran part de la teva població, provoques una crisi molt rellevant i finalment el fet de destrossar famílies per culpa dels reclutaments o els tirotejos.
5. Què és un ‘toque de queda’? Quins països opten per aplicar aquesta mida?
És la prohibició de circular lliurement pels carrers perevitar el caos i els conflictes armats, sol ser durant hores nocturnes com des de les 20:00 a les 6:30. Els països o zones en guerra o que han patit una catàstrofe natural actualment.
6. Els EEUU de quina forma intervenien en el conflicte bèl·lic?
En que els hi proporcionava armes.
Contingut:

7. Perquè volien emportar-se els nens quan feien 12 anys?
Perquè els volien entrenar i fercombatre com a guerrers del estat.
8. S’enduien a les nenes? Per quina raó?
No, suposo perquè son mes fluixes.
9. Busca informació sobre els nens soldats.
A l’Europa medieval es feien servir com escuders. Actualment combaten a Palestina sobretot, al Vietnam i a les guerres civils Africanes.
10. Quin paper fa l’església representada en la figura del capellà a la pel·lícula? Amb quinaltre fet, que va tenir lloc el 16 de novembre de 1989, pots relacionar-ho. Explica’l.
Defenia als civils contra els guerrers. En que, en aquella data, uns guerrers del estat van entrar a una residencia de jesuïtes i van matar a 6 sacerdots i a 2 treballadors. Aquests treballaven a la Universitat Centreamericana.
11. Explica a què anomenem “teologia de l’alliberament”
La teologia del'alliberament és una reflexió teològica que va començar a Llatinoamèrica després del Concili Vaticà II i la Conferència de Medellín. Els seus ideòlegs més destacats són els sacerdots Gustavo Gutiérrez Merino, qui el 1973 editaria el primer llibre sobre el tema Historia, Política y Salvación de una Teología de Liberación, i Leonardo Boff. És la reacció de part de l'església catòlica d'Amèrica Llatina davantde la situació d'opressió i subdesenvolupament de la majoria de la seva població.
Algunes de les idees de la Teologia de l'Alliberament són:
* La salvació cristiana no pot donar-se sense l'alliberament econòmic, política, social i ideològica, com signes visibles de la dignitat de l'home.
* Eliminar l'explotació, les faltes d'oportunitats i injustícies d'aquest món.
* Garantir l'accésa l'educació i la salut.
* L'alliberament com presa de consciència davant la realitat socioeconòmica llatinoamericana.
* La situació actual de la majoria dels llatinoamericans contradiu el designi històric de Déu i la pobresa és un pecat social.
* No solament hi ha pecadors, hi ha víctimes del pecat que necessiten justícia, restauració. Tots som pecadors, però en concret cal distingirentre víctima i victimitzador.
* Prendre consciència de la lluita de classes optant sempre pels pobres.
* Afirmar el sistema democràtic aprofundint la conscienciació de les masses sobre les seves veritables enemics per a transformar el sistema vigent.
* Crear un "home nou" com condició indispensable per a assegurar l'èxit de la transformació social. L'home solidari i creatiu motor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ensayo de la película voces inocentes
  • ANALISIS DE LA PELICULA VOCES INOCENTES
  • Comentario: voces inocentes pelicula
  • Película: Voces Inocentes
  • Ensayo de la película voces inocentes
  • Análisis Película Voces Inocentes
  • Ensayo de la pelicula voces inocentes
  • Análisis de la pelicula voces inocentes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS