Cultura Audiovisual

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
4.5 - Anàlisi imatge "mur de pedres"
Aquesta imatge es tracta d’una fotografia de Juan Rulfo, la qual es titula Barda tirada en un campo verde, de l’any 1948.


En quant a la composició d’aquestaimatge Les nocions bàsiques sobre la composició d’una imatge és molt important per a qui es situa darrera d’una càmera fotogràfica. La comprensió dels conceptes tècnics com ara el volum, plans itextura, entre altres, permetran construir millors fotografies i composar imatges. Estem davant d’una composició naturalista, on l’autor no ha fet cap modificació a l’objecte de la seva obra, hatreballat l’enquadrament per tal que el pes visual recaigui en la que la part central i més important de la fotografia: el mur de pedra de fang que dona títol a l’obra. La terra resseca a la part inferior iel cel buit de núvols a la superior serveixen de marc a la paret que s’allunya del punt de vista de l’espectador fins a perdre’s en un punt de fuga al marge esquerre de la imatge.Simplicitat/complicitat: Podríem dir que es tracta d’un apunt del natural, d’una fotografia de paisatge que centra tota la seva capacitat d’evocació estètica en la capacitat del fotògraf d’aconseguir la composició il’enquadrament precisos sense necessitat, ni capacitat, d’intervenir sobre l’objecte fotografiat. No hi ha artificis ni models, ni modificació alguna sobre objecte de la imatge, simplement la mirada neta ipura de l’artista.
Plans: La simplicitat de l’objecte fotografiat ens porta a observar un únic pla de lectura, un pla horitzontal que atrapa i transporta la mirada de l’espectador de dreta aesquerra de la imatge fins a perdre’s a l’horitzó, on la muralla, el cel i el camp coincideixen.
Angle: Estem davant d’un angle recte, tot i que podem observar una lleugera modificació de la pressa dela imatge respecte a la alçada del fotògraf, ja que tot i mantenir l’horitzontalitat es situa aparentment uns centímetres per sota de la mirada d’un observador parat dret, per tal de perdre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cultura Audiovisual Resumtema 1
  • vocabulari Cultura audiovisual
  • Tema 1 Cultura Audiovisual 1ºbachillerato
  • Concepte d'imatge i cultura audiovisual
  • Cultura audiovisual
  • Cultura Audiovisual
  • El hechizo de la cultura audiovisual
  • LA CULTURA EN LOS MEDIOS AUDIOVISUALES EN COLOMBIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS