DAFNIS Y CLOE

Páginas: 5 (1208 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015

Context i introducció a l’obra
L’obra està escrita al segle II d.C., segle que trobem dintre del període hel·lenístic, una època on l’imperi Romà i l’imperi de Xina tenien dominades totes les civilitzacions.
L’obra és una de les cinc primeres novel·les que conservem i que van ser publicades totes ens els segles I i III d.C.
Per tant, l’obra esdevé pionera en el gènere ja que en l’època noméses coneixen obres de tragèdia i de comèdia.
Aquest nou gènere agrada molt al públic perquè els protagonistes ja no són herois idolatrats sinó joves guapos, de origen noble i amb un aspecte sentimental. Aquest joves tenen fe en l’amor i en la felicitat després del matrimoni, cosa complicada pensant que els matrimonis de l’època solien ser concertats per els pares.
Dintre del gènere de la novel·latrobem la novel·la pastoral, en aquest gènere se’ns presenta una parella de joves i preciosos estimats que busca una felicitat en comú. Els viatges, les aventures i l’amor són els temes principals en aquestes obres, El primer dels elements no apareix en la nostre novel·la ja que tota l’acció es centra en l’illa de Lesbos. En aquesta obra el tema de l’amor va avançant lentament a diferència d’altresobres en que l’amor es presenta en qualsevol moment , per aquest motiu l’autor des d’un bon principi vol marcar-nos els temps en els que es desenvolupa l’acció per a que entenguem el procés de l’amor en els joves.
Finalment, comentarem la figura dels treus deus principals: Pan, Eros i Dionís. Ja que són els deus més adients a la novel·la pastoral, recordem que aquests són els deus de les potesde cabra, el deu de l’amor i el deu de la celebració i les festes respectivament.


Argument
L’obra comença amb un criador anomenat Lamó que pastura el seu ramat de cabres, de sobte se’n adona que una de les cabres entres i surt d’unes herbes constantment, això el fa sospitar i s’apropa a guaitar que passa, allí i troba un nadó rodejat de teles i objectes preciosos, la seva primera idea ésemportar-se els objectes, però això seria molt vergonyós així que decideix quedar-se amb el nen i cuidar-lo junt amb la seva dona, al nen l’anomenen Dafne.
Dos anys després de l’incident un altre criador, aquest anomenat Dries, viu una situació semblant ja que descobreix que una de les seves cabres cuida de una nadó, junt amb la seva dona Nape decideix cuidar-la i anomenar-la Cloe.
Aquests dos nenscreixen junts fins que a l’edat de 15 anys l’un i de 13 l’altre, els seus pares tenen un somni on les nimfes els ordenen que converteixin als dos joves en pastors, l’un de cabres i l’altra d’ovelles, d’aquesta manera Dafne i Cloe es converteixen en pastors.
Un dia Dafne té un petit accident amb una trampa per a llops i Cloe amb l’ajuda d’un dels veïns el rescata, per a que ningú no sàpiga de l’incidentDafne pren un bany per a tapar les ferides, en el moment que es despulla Cloe el veu i cau bojament enamorada.
Però el dia del incident el veí també va quedar enamorat de Cloe, la qual ja era estimada per Dafne, un dia Dafne i el veí, Dorcon, discuteixen sobre l’enorme bellesa de Cloe, el jutge d’aquella discussió acaba sent Cloe que decideix que Dafne és el guanyador i li fa un petó. A partitd’aquest moment Dafne només pot pensar en Cloe i Cloe només pot pensar en Dafne.
Després d’una disputa amb uns pirates Dorcon torna a morir, però amb la seva última voluntat aconsegueix salvar la vida de Dafne, en el seu honor els dos enamorats l’enterraren i dipositaren ofrenes en agraïment, després els dos enamorats van junts a prendre un bany. Aquesta serà la primera vegada que Dafne pot admirar labellesa de la seva estimada.
Poc temps després es celebra una festa al poble on els dos joves li pregunten a un vell savi per quina raó es senten d’aquesta manera i ell els parla del deu amor que li diu que esta protegint a la parella. Segons el deu amor el que senten es una malaltia que només poden curar abraçant-se i dormint junts despullats.
Després d’un llarg incident amb un altre grup...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DAFNIS Y CLOE
  • Dafnis y cloe
  • Dafnis y cloe
  • Dafnis y cloe
  • Dafnis Y Cloe
  • Dafnis Y Cloe
  • Dafnis y cloe
  • Dafnis y Cloe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS