David Donatello

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
Introducció
Donatello, va ser el escultor mes famos del S. XV Europeu. Aprenent de Ghiberti va desenvolupar no obstant un estil molt diferent. Després de marxar de Florència, es va establir a Roma,on va quedar impresionat pels models escultòrics de l’Antiguitat Clàssica. El seu David és l’obra més coneguda i paradigmática de l’escultura del Quattrocento italià.
Context Històric
ContextArtístic
L’escultura del Renaixement s’inspira en els models clàssics. Es mostra un interés per l’home com a individu, tret típic de l’humanisme s’estudia el cos i la seva expressivitat en la finalitat detrovar la bellesa ideal. Moltes representacions escultòriques es caracteritzen per mantindre una proporcionalitat amb les dimensions humanes i reprenen els cànons de nou caps, el contrapposto i les camesobertes en compàs. Les figures no mostren un excessiu dinamisme o espresivitat, més aviat transmeten equilibri i sobrietat. Es van seguir basant en temes bíblics encara que, van afegir cossos nus,temes mitològics, retrats de bust i retrats eqüestres. Les línies corves que s’utilitzen en les representacions d’aquest período recorden l’antiga Roma i utilitzen la forma serpentinata, el relleu delcos i la proporcionalitat per millorar el realisme. Els materials més utilitzats van ser el marbre, el bronze i pedra.
Els escultors de l’època també defensaven un únic punt de vista frontal, tot i queesculpien tot el volum de la peça.
Anàlisi Formal
L’escultor representa a un jove nu, dret, amb els cabells llargs, amb un barret i amb unes llargues botes a la mà Esquerra aguanta la pedra amb laque ha estabornit el seu enemic. A la dreta té l’espasa amb la que li ha tallat el cap. En posición de contrapposto, recreant la famosa corba praxiteliana, aguanta el pes del cos amb la cama dretamentres que l’esquerra descansa sobre el cap de l’enemic.
La nuesa permet apreciar el joc de corves que l’escultor utilitza per dibuixar una anatomía perfecta. Els delicats contorns i la musculatura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El David de Donatello
  • David, donatello
  • El David De Donatello Comentada
  • david donatello
  • Análisis estilístico de la obra escultórica: david, de donatello
  • Arte Mundial
  • Donatello
  • Donatello

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS