Descolonització i neocolonialisme

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (267 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Ajudant-te amb la web: http://www.xtec.net/%7Ejbuxader/historia/temes/contemp/descolonitzacio.htm
contesta les següents qüestions:

1.- Quan es produí el procés dedescolonització i per què?

La descolonització es produir entre 1945 i 1965. Les colònies de les potències europees van iniciar un procés de independització, de les sevesmetròpolis, va ser una conseqüència directa de la segona guerra mundial. Les organitzacions internacionals com l’ONU i les dues grans potències, sorgides de la guerra EUA i URSS, vanmanifestar obertament la seva opinió contraria al colonialisme. Per altre banda la metròpoli es van haver d’enfrontar, als moviments nacionalistes que sorgien a les colòniesi que reclamaven la independència.

descolonització1

2.- Què entenem per neocolonialisme?

El neocolonialisme és el control i tutela que segueixen exercint lesmetròpolis sobre les seves antigues colònies.

La descolonització no va suposar la independència econòmica per als països del Tercer mon. Els estats imperialistes es vanencarregar d’organitzar l’economia i la política mundial, de manera que es conservés l’explotació colonial.

La globalització capitalista ha suposat també la globalitzaciócultural, mutilant tradicions i maneres de viure autòctones.

3.- Té alguna cosa a veure el colonialisme i la descolonització amb la immigració actual dels països del tercer móncap a Europa? Raona-ho.

Crec que sí te alguna cosa a veure, el colonialisme i la descolonització amb la immigració actual, dels països del Tercer món cap a Europa. Ja que estroben en una situació de pobresa extrema, intenten venir a qualsevol preu, per millorar la seva qualitat de vida, que per poc que la millorin, aquí estan molt millor.
tracking img