Desolació

Páginas: 4 (821 palabras) Publicado: 31 de enero de 2012
Ling Ling Hu

Joan Alcover i Maspons fou un poeta. Va néixer a Mallorca el 1854 i va morir el 1926.La majoria de les seves obres és sobre la reflexió íntima sobre el dolor, la tragèdia humana i lescircumstàncies dramàtiques de la seva vida.Va tindre cinc fills de dos matrimonis, i dels quals només li va sobreviure el més petit: Pau.Joan Alcover va començar escriure en castellà, però amb el pasde temps va preferir escriure en la seva llengua materna: Català per expressar els seus sentiments.El 1909 va ser proclamat El Mestre en Gai Saber, el 1919 va tindre el Premi Fatenrath i el 1951 vanpublicar les seves obres de manera pòstuma.Moltes dels seus poemes van ser traduïdes a diversos llengües i musicades.

Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,que als segadors feia ombra a l'horade la sesta;mes branques, una a una, va rompre la tempesta,i el llamp, fins a la terra, ma soca migpartí.Brots de migrades fulles coronen el bocí,obert i sens entranyes, que de la soca resta;cremarhe vist ma llenya; com fumerol de festa,al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.I l'amargor de viure xucla ma arrel esclava,i sent brostar les fulles, i sent pujar la saba,i m'aida a esperarl'hora de caure, un sol conhort:cada ferida mostra la pèrdua d'una branca;sens mi, res parlaria de la meitat que em manca;jo visc sols per a plànyer lo que de mi s'és mort.

L'autor es compara ellmateix amb un arbre ple de vida que donava Sombra als segadors, és a dir, protegint la seva família. Però de cop, un llamp el va trencar a la meitat. Aquí expressa el fet de la mort del seu fill.
Ara ellseguint vivint amb els records i ha vis com els seus fills s'allunyen d'ell per sempre. Els seus fills van ser el millor part de la seva vida i ara veu que van cap al cel com un fumerol de la festa.Després de la mort dels seus fills, ell contínua vivint però només viu per esperar l'arribada de la mort.
Al final diu que cada ferida, és a dir cada mort d'un fill, s'han quedat marcat al seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Desolació de Joan Alcover
  • Comentari de text. Desolació. Joan Alcover
  • Comentari del poema desolació de joan alcover
  • En Primer Plano Aparece El H Roe Llorando En Gran Desolaci N
  • En Primer Plano Aparece El H Roe Llorando En Gran Desolaci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS