Deures

Páginas: 3 (573 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
RENÉ DESCARTES, MEDITACIONS METAFÍSIQUES (I, II, V i VI)

1. Descriu breument l’escenari en què Descartes es presenta en la Meditació I
Descartes diu que des de petit ha après moltes opinionsfalses per veritables tot i trobar-les dubtoses. Ell pensa que per tal de poder aprendre alguna cosa de forma verdadera havia de començar des del principi i amb nous fonaments.
Una de les coses que diuDescartes que ens enganyen són els sentits. Ell descriu l’escenari dient que es troba dormint i que els somnis l’enganyen amb falses il·lusions.


2. Les veritats de la geomètric, aritmètica iciències semblants són més fiables que les de la física, l’astronomia i d’altres ciències semblants. Com ho argumenta Descartes?
Segons ell aquestes ciències, tant desperts com dormint, tracten cosesmolt simples i generals que poder ni es troben en la naturalesa. Descartes diu: “Dos i tres faran sempre cinc i un quadrat no tindrà mai més de quatre costats”. Aquestes veritats són tant obvies perDescartes que no li sembla possible la idea que siguin falses.

3. 3.“Tinc en la ment, des de fa temps una certa idea: que hi ha un Déu omnipotent que m’ha creat tal com sóc”, diu Descartes a laMeditació I. Per què considera Descartes que aquest Déu no pot fer-li creure que totes aquestes veritats són il·lusòries i falses?
Perquè segons descartes el que Déu vol es que ell s’equivoqui ja que finsi tot les persones que tenen més certesa sobre una cosa es poden equivocar.

4. Per quin motiu recolza Descartes en Arquímedes en desplegar el seu dubte al començament de la Meditació II?
PerDescartes poques coses poden ser certes i necessita trobar-ne una. Arquímedes va proposar que podria moure la terra (cosa aparentment impossible) si li donaven un punt de suport o punt fix. Descartes faservir d’exemple Arquímedes perquè pensa que si ell troba una veritat autentica (un punt fix) podrà descobrir grans resultats.

5. La hipòtesi del geni maligne, por fer trontollar la idea “jo sóc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • deures
  • Deures D'Estiu3
  • deures de catala
  • DEURES
  • deures
  • Deures Destiu 4t ESO 3
  • plató
  • Ajudes Per Deures

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS