Dia internacional de la dona

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2012
Dia Internacional de la Dona Treballadora

El primer Dia Internacional de la Dona va tenir lloc el 19 de març de 1911 a diversos països d'Europa i van participar més d'un milió de persones quevolien reivindicar els seus drets: el dret a vot, el dret a ocupar càrrecs públics, el dret a la formació professional, el dret a treballar i cobrar el mateix salari que els homes i el dret a la nodiscriminació pel fet de ser dona.

Aquestes dades es coneixen amb certesa, però no podem dir el mateix del detonant d'aquest aconteixement, ja que existeixen moltes fonts d'informació errònies ambdiferents versions al respecte.

Una de les versions més conegudes explica que el 8 de març de 1908, les treballadores d'una fàbrica tèxtil de Nova York, anomenada “Triangle Shirtwaist Company” vandecidir fer una vaga per les péssimes condicions laborals que havien de soportar ( jornades llargues, sous baixos,..). El cap de la fàbrica tèxtil va decidir acabar amb aquesta vaga prenent foc al'edifici amb les dones tancades a dins. A causa de l'incendi, van morir 129 treballadores, la major part joves i immigrants. Es diu que el color de les teles que estaven tractant a la fàbrica eren de colormorat, i per això es representa com a símbol del feminisme.

El mite continua afirmant que en commemoració d'aquest fet va sorgir el Dia Internacional de la Dona, però en realitat no hi ha capdocument fiable que corrobori aquesta versió, ja que el 8 de març del calendari d'aquell any era diumenge, dia en que difícilment s'origina una vaga.

L'any 1910, durant la II Conferència Internacionalde Dones, que va tenir lloc a Copenhague, es va aprobar per unanimitat l'establiment del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que va quedar fixat en la data del 8 de març de 1917 . Aquestaproposta va ser portada a terme per una dona alemana, Clara Zetkin i ha de servir per commemorar la lluita de la dona al camp del treball i la societat, en general.

La situació de la dona ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
  • dia internacional
  • El día de campo de don chancho
  • Día internacional de la familia
  • Dia internacional de la mujer
  • Dia internacional del voluntariado 2010
  • Dia internacional de la Niña
  • el dia internacional de la mujer conmem

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS