DIAMANTS DE SANG

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
DIAMANTS DE SANG. ciutadania
1.- redacteu la sinopsi del film.
Danny Archer, ex-mercenari sud-africà, es troba en plena guerra civil a Sierra Leone fent contraban amb diamants quan coneix aSolomon Vandy, un pescador que ha estat separat de la seva família i obligat pels rebels a treballar a les mines de diamants. Solomon ha aconseguit escapar de les mans dels rebels, i ha anat a parar ala presó. Allà Danny escolta que el pescador ha trobat un diamant rosa immens, i intenta convèncer a Solomon perquè el guiï fins el diamant. Desprès de molt negociar, els dos homes coneixen a unaperiodista, i acaben quedant en que el pescador guiarà al ex-mercenari a canvi de que aquest i la periodista, anomenada Maddy Bowen, l’ajudin a recuperar a la seva família.
Finalment, els dos homesaconsegueixen recuperar el diamant, desprès de matar al líder rebel que feia que el fill de Solomon fes de nen soldat, i disparar al antic coronel de Danny que pretenia matar-los per endur-se eldiamant. Danny, però, es ferit de mort durant un tiroteig, i només es poden salvar Solomon i el seu fill.
Temps desprès, el pescador canvia a Londres el diamant per 2.000.000 de £ i la llibertat per la sevafamília.
2.- investigueu sobre les circumstàncies que van portar a la fundació d’aquest estat, i també sobre els conflictes bèl·lics que va viure durant els anys noranta. A més, situeu-lo en unmapa d’Àfrica i elaboreu una fitxa amb les seves dades generals.
Sierra Leone va ser una colònia anglesa que es va començar a repoblar a principis del segle XIX amb ex-esclaus provinents d’Europa iAmèrica. Els ex-esclaus, lògicament, eren lliures, i van rebre cultura i educació britànica (alguns). El país es va independitzar al 1961. Va tenir i ha tingut bastants problemes polítics ja que al país hiha catorze grups ètnics diferents.
CAPITAL Freetown
HABITANTS 5.883.889 (82hab/km₂)
SUPERFÍCIE 71.740 Km₂
TIPUS DE GOVERN República presidencialista
IDIOMA OFICIAL Anglès
237490164084000La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Sang
  • SANGER
  • Sang
  • La sang
  • Sanger
  • sanger
  • la sang
  • Sanger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS