Diari Reflexiu: Les Discapacitats Sensorials (Ceguesa, Sordesa I Motrius)

Páginas: 10 (2308 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
ÍNDEX
1. Introducció
2. Sordesa
3. Discapacitats motores
4. Ceguesa
5. Referències bibliogràfiques

Introducció
A l’hora de triar un bloc per a la realització del diari reflexiu, em vaig decantar pel de sensorials, ja que sempre ha estat un tema que m’ha cridat l’atenció. De fet, si avui sóc on sóc és per aquest motiu, sempre he tingutla inquietud de ser el que abans es coneixia com mestra d’educació especial, i treballar amb aquest tipus de discapacitat.
Avui, no sé on em durà la carrera però de moment, el que sí sé segur és, que la idea que jo tenia ha quedat obsoleta. Ara és el moment de la inclusió, i aquesta idea em resulta fins i tot més atractiva. Poder exercir de mestra davant d’una classe i a més, tenir lapossibilitat al mateix temps de trobar-me amb aquests reptes que són els que m’han portat fins aquí.

Moltes vegades he sentit impotència davant de certes reaccions, com riure d’una persona perquè és discapacitada o utilitzar aquesta discapacitat com si fos un insult. I si alguna cosa tinc clara és que les persones que més educació necessiten envers aquest tema, són precisament aquests individus.Personalment, em sento afortunada per tenir la possibilitat de conèixer més de prop i amb més profunditat aquests aspectes. I no puc evitar sentir que com a futura mestra, esta a les meves mans educar en certa manera a les generacions futures en la inclusió. I fer desaparèixer, tant com em sigui possible aquestes reaccions, realment vergonyoses.

He de confessar que la primera vegada que vaig sentirque allò al que jo em volia dedicar existia de veritat, va ser mirant una pel·lícula. En veure “El milagro de Ana Sullivan” vaig pensar: “És això!”. Mai recordaré aquell moment, de fet quan hi ha dies que no se com continuar i que la feina de la facultat se’m fa de pujada, busco una estona per dedicar-li a aquesta pel·lícula. Més concretament a una part en particular on la Hellen keller (nena cegai sordo-muda) entén allò que l’Ana (la seva mestra) li esta ensenyant al llarg de tot el film, la llengua, aprèn comunicar-se.
Per a realitzar aquesta reflexió sobre les discapacitats sensorial i el que hem de fer a l’aula, estructurare el treball en diversos apartats: aquesta mateixa introducció, la sordesa, la ceguesa i les discapacitats motrius.

Sordesa
“La sordesa o discapacitatauditiva és qualsevol alteració produïda bé en l’òrgan de l’audició, bé en la via auditiva, és a dir, la sordesa és una pèrdua d’audició”. Aquesta és la definició més acceptada per tothom, tant persones oient com persones sordes.

Aquest estiu, junt amb una amiga vaig realitzar un curs d’iniciació a la llengua de signes. Ja que com ja he comentat a la introducció, és un tema que sempre m’ha cridatl’atenció. El fet de poder entendre i ajudar a certes persones a comunicar-se resulta molt estimulant per a mi. S’ha de tenir en compte que la comunicació és una eina molt important i necessària, i poder solventar certes barreres és exactament el que em motiva per a continuar treballant. És per això que m’ha aportat molt aquesta experiència.
A més, cal tenir en compte pel que fa a l’adquisició delllenguatge oral,l que els nens sords no tenen estimulació, fet que els dificulta molt més arribar a comunicar-se de manera oral. Per exemple, un nen sord d’uns 6 mesos deixarà de balbucejar i emetre sons ja que no sent. És per això que la intervenció a temps és molt important, ja que ell desenvolupament del llenguatge oral per a una persona sorda, no serà un procés espontani sinó un aprenentatgeintencional.
A més tal com es diu a l’article que vam treballar a classe: “La cultura de les persones sordes”, aquest es tracta d’un col·lectiu peculiar, amb un punt de vista propi, i el fet d’haver realitzat aquest curset també em va apropar una mica més a tot plegat i em va ajudar a crear-me una opinió més fonamentada envers la mateixa llengua de signes.
És en aquest sentit, i pel que fa a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colonies per a discapacitats sensorials
  • HABILITATS I DESTRESES MOTRIUS BÀSIQUES
  • Contabilidad I Libro Diario
  • Diario de una Princesa I
  • Diario De Doble Entrada I
  • Tefiláh Diaria I
  • Diario De Navegacion De Cristobal Colon I
  • Plan de clase diario i tec

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS