Diferencias Y Similitudes Entre Los Dos Autores

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
5. Similitud i diferències en l’anàlisi dels dos autors.

Els dos autors tenen per objectiu explicar les causes que van motivar l’inici de la Guerra Freda, però des d’enfocaments diferents. T.Judt prioritza en l’anàlisi del paper del bàndol comunista des d’una perspectiva política i militar obviant, en gran mesura, el rol que van tenir els E.E.U.U. en l’inici i desenvolupament del conflicte.En canvi, J. Fontana, des d’una òptica pro-comunista, incideix en les conseqüències derivades de la Segona Guerra Mundial que van contribuir a la creació dels dos bàndols enfrontats posteriorment enla Guerra Freda, tractant aspectes socials i econòmics a més dels polítics i militars.

Tot i que cap dels autors no fa referència explícita al tipus de fonts històriques en què s’han basat, es potentreveure que la informació utilitzada està íntimament lligada a la seva vessant ideològica, políticament contrària.

Per a J. Fontana, el context de postguerra que es viu a l’antiga Europa –mortalitat, destrucció, crisi econòmica, manca de poders forts i estables en molts territoris, desconfiança, el grau d’impunitat que van gaudir molts dels dirigents derrotats – és un factor clau perexplicar la voluntat dels E.E.U.U i la U.R.S.S d’intervenir en el territori, si bé emfatitza principalment en els interessos dels E.E.U.U per aconseguir el control d’Europa Occidental. D’aquesta manera,incideix en el protagonisme que van tenir els E.E.U.U en els processos polítics i econòmics d’Europa Occidental assenyalant, amb més èmfasi, els esdeveniments més importants, com van ser la Carta del’Atlàntic, la Conferència de Breton Woods, la Conferència de Yalta, la creació de la ONU i la Conferència de Postdam. Tot i que tots dos escriptors fan referències a la Doctrina Truman i al Pla Marshall,l’anàlisi de J. Fontana és molt més extens, i a la vegada crític, que el de T. Judt. En canvi, T. Judt parla preferentment de la intervenció del bloc comunista per tal d’obtenir el control polític...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencias y similitudes
  • Diferencias y similitudes
  • SIMILITUDES Y DIFERENCIAS
  • DIferencias y Similitudes
  • cual es la diferencia entre autor, enunciador y autor
  • Diferencias entre los autores
  • COINCIDENCIAS Y SIMILITUDES ENTRE LAS DOS OBRAS
  • Facismo-nazismo diferencias y similitudes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS