Diferencies Temples Grecs I Romans

Páginas: 3 (525 palabras) Publicado: 18 de enero de 2013
DIFÈNCIES TEMPLES GRECS I ROMANS

La tipologia de la construcció és igual a la dels grecs, el sistema constructiu arquitravat , que significa que hi ha un predomini de línies rectes. El materialutilitzat és pedra calcària blanca (que amb el temps s'ha tornat vermellosa).

La planta dels grecs es respecta pels cànons dels romans, ja que té una forma rectangular que mesura 14m ample i 28m elllarg. El temple, però, manté diverses diferències.

Els romans també van mantenir els cànons dels temples grecs, que es construïren obeint el cànon: que els elements verticals (columnes i murs)aguantaven les estructures horitzontals (entaulament). El canvi que transfereixen els romans és que les columnes corínties, a part de no recórrer tot el perímetre del temple, perden la seva funció desuport exclusiu en favor dels murs de la cel·la, per tant, les columnes no estan exemptes, sinó adossades.

Els elements decoratius de la Maison Carrée no són molt influents, ja que no hi ha Lescolumnes de la Maison Carrée segueix el model de l'ordre corinti grec, però manté la diferencia que caracteritza l'obra, l'absència d'elements decoratius desenvolupats. L'ordre corinti es basa en que tantla base con el fust són més esvelts i el capitell té petites volutes i fulles d'acant.



















L'ordre corinti també es caracteritza per prescindir de l'estilòbat, és a dirdel primer esglaó de la columna, y a canvi introdueix el “toro” (primer esglaó una mica arrodonit) i el “plinto” (segon esglaó, de forma quadrada).

Com que els romans no donaven importància a lapart posterior, la Maison Carrée no té ni opistòdom, ni la part posterior treballada. Els romans moltes vegades construïen els seus temples nits a una paret, per no haver de fer la part posterior deltemple. Els romans només tenien pensaven que l'únic punt de vista coherent d'un temple era la frontal. Es deixen de banda els temples amb grans càlculs matemàtics que afavorien la perspectiva des...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • deus grecs i romans
  • temples romans
  • Cartaginesos i romans
  • Diferencies Entre Discapacitat I Minusvalia
  • Partenon I Altres Monuments Grecs
  • Diferencies i semblances del feixisme i el nazisme
  • diferencies entre el llibre de la celestina i la pelicula
  • Diferencies humanes i diversitat cultural PAC2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS