Directorio y Consulado

Páginas: 3 (644 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2013
Directori (1795-1799)

L’etapa radical de la convenció nacional va acabar amb el cop d’estat del 9 de Termidor en contra dels radicals, que va donar pas a la Convenció termidoriana. Més tard laConvenció va quedar disolta el 26 d’octubre de 1795 i es va formar la Constitució de 1795 que va donar pas al Directori.

Aquesta constitució va crear:
· Poder Executiu, confiat a un Consell decinc membres: Directori (el primer directori va estar format per Barrás, Reubell, Letoruneur, Lareviliere y Camot). El directori era escollit a través de...
 · Poder Legislatiu, integrat per les Cambresdels cinc-cents y la dels ancians (Els cinc-cents preparaben les lleis i els ancians les aprovàben o refutàven).
· El Poder Judicial quedava a càrrec de jutges escollits popularment.

El régimdel Directori va durar cuatre anys protagonitzats per una gran agitació política que van suposar que aquest sistema no s’arribes a fiançar totalment. Van haver conspiracions per part dels realistes ijacobins per terminar amb la forma de república moderada que suposava el directori. A més es tenia que fer front a conspiracions de tipus cominista encapçalades per Babeuf que va acabar sent guillotinatel 1797.
A tots aquests problemes s’havia d’afegir la greu crisi economica que començava a agreujar.

No obstant el directori va aconseguir victories a l’exterior gràcies a la tasca dels generalsMoreau y Napoleó Bonaparte Quan l’exèrcit va arribar al seu màxim protagonisme amb les campanyes a Itàlia i Egipte es va preparar el cop d’estat Brumari de 1799 que va dur al poder a NapoleóBonaparte i va permetre l’aliança entre la burgesia conservadora i l’exercit revolucionari.

El directori va pasar a ser el Consulat on Napoleó va aconseguir estabilitzar politicament el país fins finalmentcrear una dictadura militar.
Consulat (1799- 1804)

El consulat es l’última etapa de la Revolució Francesa i l’etapa previa a l’Imperi Napoleonic.

Aprofitant la mala situació en la que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estilo Luis XVI, Directorio, COnsulado e Imperio
  • Consul
  • Los Consulados:
  • consules y consulados
  • Consulado
  • Consul
  • consul
  • Consulado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS