Discapacidad Motriz

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 24 de abril de 2011
2. Activitats
El vídeo ens mostra la rutina diària d’en Jaume, un jove amb discapacitat motriu, que malgrat les dificultats del context social, ha desenvolupat les eines adequades per dur a termetotes les activitats que vol desenvolupar.
En aquest cas concret, seria òptim que el seu entorn estigués totalment adaptat per a una cadira de rodes, des d’una farmàcia i un bar fins al cinema, metro,centres comercials, etc. En el vídeo, podem veure clarament com els únics obstacles que troba en Jaume, els posa la societat.
Anant més enllà, si reflexionem sobre una possible ampliació en les sevesactivitats podem considerar el seguent:
A nivell intel·lectual, en Jaume té les seves capacitats preservades, i com qualsevol altre persona, podria tenir la opció de desenvolupar tasquesformacionals que l'ajudéssin a promocionar en la seva vida laboral. Aquesta opció aniria acompanyada de les adaptacions arquitectòniques necessàries de les quals hem parlat amb anterioritat, per tal que poguésaccedir a les aules de qualsevol institució, i encara seria més accessible avui en dia tenint en compte l'ús generalitzat de les TIC, poguent accedir, a partir d'aquestes, a qualsevol tipusd'ensenyament (desde universitat a distancia, cursos reconeguts per l'administració, formació complementària) sense necessitat de desplaçar-se del seu domicili.
Altres activitats que podria fer serien, perexemple, banyar-se, tant a la platja com en una piscina (en aquest cas es necessitaria una cadira habilitada). A la platja també s'hauria de comptar amb un camí que fes de rampa i que arribés fins a lacosta. Un altre exemple podria ser, tocar un instrument musical de percussió o d'altres com la guitarra, i un facilitador per la mà com la fèrrua o semblant.
La conducta d'en Jaume en tots els aspectesde la seva vida, és un exemple de superació a seguir, i veient la seva predisposició, seria un candidat perfecte per participar en algún tipus d'activitat provinent d'una institució que es dediqués...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • discapacidad motriz
  • discapacidad motriz
  • Discapacidad Motriz
  • Discapacidad motriz
  • Discapacidad motriz
  • Qué Es La Discapacidad Motriz
  • Discapacidad motriz
  • discapacidad motriz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS