Diseño parques de ocio

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 12 de junio de 2011
ALT PIRINEU

ANY DE CREACIO. El Parc Natural de l'Alt Pirineu és un parc natural creat per la Generalitat de Catalunya l'1 d'agost de 2003.

SITUACIÓ. Situat entre les comarques del PallarsSobirà i l’Alt Urgell.

EXTENSIÓ. És el més extens de Catalunya i la seva extensió supera les seixanta mil hectàrees (69.850 ha) i representa el 55'5% del territori total del Pallars Sobirà.(698,5 Km2)COMARQUES. El territori del parc s'estén pels municipis d'Alt
Àneu, La Guingueta d'Àneu, Esterri d'Àneu, Alins, Esterri de Cardós, Farrera, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Soriguera, Sort, Tírvia i V allde Cardós al Pallars Sobirà; i Les Valls de Valira i Montferrer i Castellbò a l'Alt Urgell.

FAUNA . El Parc Natural de l'Alt Pirineu té la representació de gran fauna especialment de mamífers- méscompleta de Catalunya: el gall fer hi té la població més nombrosa de la península Ibèrica, l'àguila daurada i el trencalòs són freqüents, es poden observar sis espècies d'ungulats (isard, mufló,cabirol, cérvol, daina, senglar), i fins i tot el mític ós bru es passeja sovint per les valls mes septentrionals. L'extensa xarxa de rius del parc és l'hàbitat d'una quantitat de truites i d'algunsvertebrats semiaquàtics singulars, en especial l'almesquera un petit mamífer insectívor endèmic del nord ibèric i amenaçat-, la llúdriga i la merla d'aigua.

FLORA. Als boscos d'alta muntanya, a més degall fer, són destacables el mussol pirinenc , la becada, el raspinell pirinenc i la marta. Els ambients oberts de l'estatge alpí tenen entre els seus habitants més notables la perdiu blanca, elpardal d'ala blanca i el pelaroques. A les parts més baixes encara hi ha una forta influència mediterrània, com indiquen els extensos alzinars de carrasca dels solells rocosos, però la major part delterritori és cobert per vegetació de caràcter eurosiberià o boreoalpí. En altituds mitjanes predominen els boscos de pi roig i diversos tipus de prat (de dall o de pastura), més amunt es fan els boscos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepto en diseño y planificación de parques
  • DISEÑO PARQUE LOGISTICO
  • Diseño Del Parque Virtual De La Ciencia
  • diseñar y dimensionar un parque eolico
  • proyecto parque ocio infantil
  • Principios de Diseño Sustentable del Servicio de Parques Nacionales
  • Diseño Y Dimensionado De Un Parque Eolico
  • Introduccion Al Diseño De Parques Y Jardines

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS