Diverses activitats sobre la violència contra la dona

Páginas: 11 (2677 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2011
1) Descripció de les activitats dutes a terme

Per poder tenir una bona base reflexiva i recolzar el nostre treball amb contingut divers, ens hem dividit una sèrie d’activitats. Aquestes activitats, van des del visionat de dues pel•lícules fins a l’assistència a actes en centres cívics, així com la reflexió i valoració d’un parell d’articles centrats en el tema del maltractament. En aquestapartat es procedirà a explicar de que tractava cada activitat, deixant pas posteriorment, a les reflexions sobre aquestes activitats.
Asistencia a l’acte de commemoració del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, a Llagostera, amb la projecció del film “Buda va explotar per vergonya”

Organitzat a Llagostera pel col•lectiu sociocultural del municipi Dones d’arreu,al teatre principal del poble (Teatre del Casino Llagosterenc) a les vuit del vespre.
L’estructura de l’acte constava d’una breu presentació per part d’una representat de l’entitat organitzadora, la qual deixà pas a l’alcalde. L’alcalde va ser l’encarregat de llegir el manifest. A continuació, però, marxà per anar a un acte de partit. Seguidament, es va projectar la pel•lícula i, un cop acabada,es donà la oportunitat d’obrir un torn de paraula per comentar la pel•lícula o fer algun apunt. Ningú diu res, els assistents aplaudim i s’acabà l’acte.
Érem uns 30 assistents, amb una lleugera diferència pel que fa a sexes (hi havia més dones que homes, però podem atribuir la diferencia a la presencia de moltes dones de l’entitat organitzadora). El públic també era divers pel que fa a edats (desde gent jove a gent gran) i a altres aspectes (hi ha força proporció de gent immigrada).
Buda va explotar per vergonya és una pel•lícula iraniana realitzada l’any 2007, escrita per Marziyeh Meshkini i dirigida per Hana Makhmalbaf, ens situa en una zona muntanyosa i rural de l’Afganistan, en plena guerra entre americans i talibans. Concretament, sota les grans estàtues dels Budes de Bāmiyān, laqual recentment havia estat dinamitada pels talibans per ser considerades contràries a la llei islàmica. La protagonista (Baktay, una nena de sis anys) agafa enveja del seu veí (Abbas), un altre nen que –a diferència d’ella- va a l’escola i a casa es dedica a practicar exercicis de lectura. Per aquest motiu, es decideix d’anar també a l’escola. Per això, però, necessita material (una llibreta, unllapis i una maquineta), estris que s’esmerça en aconseguir. Un cop Baktay ha aconseguit una llibreta (i ha pres el pintallabis de la seva mare per la manca de llapis) segueix Abbas per anar a l’escola. Però allà el mestre la fa fora, és una escola de nens i les nenes han d’anar a un altre. Després d’aquest fracàs, Baktay busca l’escola de nenes. Pel camí, però, es troba amb un grup de nens quejuguen ‘a fer la guerra’ imitant la conducta dels adults. Baktay és reptada conjuntament amb altres nenes, i en un moment especialment crític els nens estan a punt de lapidar-la. Aconseguint-se escapar i superant moltes dificultats, aconsegueix arribar a l’escola de nenes. Allà, però, ningú l’atén degudament i n’acaba marxant-ne desil•lusionada. De tornada a casa, els nens que juguen a fer la guerratampoc no la deixen en pau.

Asistencia a la lectura d’un manifest en motiu de la jornada per a l’eliminació de la violència envers les dones, Girona
En raó que el dia 25 de novembre va ser la jornada internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, es va llegir un manifest a diverses ciutats. En aquest cas, el manifest llegit a la ciutat de Girona va ser el mateix que elllegit a Barcelona, Lleida i Tarragona. A Girona es van reunir prop d’un centenar de persones al claustre de la diputació per a fer la lectura del manifest, que va ser a càrrec de la Sílvia Escuder.
El manifest s’inicià amb el record a les víctimes de la violència masclista, rebutjant totes les manifestacions de violència masclista. També denuncia la vulneració dels drets humans i el pedestal on es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo sobre la violencia contra la mujer
  • Ensayo Sobre La Violencia Contra La Mujer
  • Violencia Contra La Dona
  • Ensayo sobre la eliminacion de la violencia contra la mujer
  • Violencia y diversidad
  • En contra de la violencia contra la mujer
  • Activitats sobre malalties tropicals
  • Ley Sobre La Violencia Contra La Mujer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS