Document 9

Páginas: 2 (258 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2015

El liberalisme és un grup d'ideologies polítiques, socials i religioses que afirma la llibertat de la persona i la supremacia de l'acció individual per sobre de lacol·lectiva. Això implica que les estructures de govern redueixin la seva intervenció al mínim necessari per a garantir la convivència, seguint la filosofia del laissezfaire, laissez passer (en francès: "deixar fer, deixar passar").[1]Figures al·legòriques del Monument a la Constitució de 1812 a CadisPromou les llibertats civils is'oposa a qualsevol forma de despotisme, apel·la als principis republicans. És el corrent en el qual es fonamenten la democràcia representativa i la separació de poders.Els seus objectius principals són:
El desenvolupament de les llibertats individuals i, a partir d'aquestes, el progrés de la societat.
L'establiment d'un Estat de Dret,on totes les persones siguin iguals davant la llei, sense privilegis ni distincions, en acatament amb un mateix marc mínim de lleis que resguardi les llibertats de lespersones.
El liberalisme va sorgir de la lluita contra l'absolutisme i va inspirar parcialment l'organització de l'Estat de Dret amb poders limitats — que idealmenthauria de reduir les funcions del govern a seguretat, justícia i obres públiques — i sotmès a una constitució, que va permetre el sorgiment de la democràcia liberal durantel segle XIX que vigeix a moltes nacions actuals, especialment a les de l'Occident. El liberalisme en promoure la llibertat econòmica va espoliar les societats on vapoder aplicar-se de les regulacions econòmiques de l'absolutisme i permetre el desenvolupament natural de l'economia de mercat i l'ascens progressiu del capitalisme.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento 9
  • Documento 9
  • Documento numero 9
  • Nuevo Microsoft Word Document 9
  • Documento 9
  • Documento 9
  • Documento 9
  • Documento 9

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS