Doneume La Conta

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
Assaig “Invitació a la sociologia” Peter L. Berger

Dades bibliogràfiques:
Peter L.Berger, nascut a Viena el 1929 va exercir com a teòleg i sociòleg, és famós per la seva obra “La construcciónsocial de la realidad: un tratado en la sociología del concimiento”.escrita juntament amb Thomas Luckmann.
Un cop finalitzada la Segona Guerra mundial emigrà als EEUU, graduat en art al Wagner College.Doctorat entre 1950 i 1952 a la New School of Social Research de Nova York.
Des de 1955 ha treballat a la Evangelische Akademie (Alemanya), a la Universitat de Carolina del Nord, al HartfordTheological Seminary, al New School for Social Research, a la Universitat Rutgers i al Boston College.
Professor de sociologia i teologia a La universitat de Boston des del 1981, dirigeix des de 1985l’Institut per l'Estudi de la Cultura Econòmica.

“Invitació a la sociologia una perspectiva humanística”

Anàlisi per capítols:
1En el primer capitol l'autor ens explica l'opinió que té la societatdels sociòlegs, és a dir, com els veu. Berguer ens relata que aquests, sovint estàn vistos com treballadors socials, cosa que no és certa, ja que la sociologia, segons ell, no és una pràctica, sinó queés un intent de comprendre una societat ( ja sigui un país, un col•lectiu o qualsevol grup que es pugui considerar com a tal), encara que després la sociologia pugui ser de molta utilitat per altreballador social.
Un altre estereotip que tenen els sociòlegs és el de recopilador d'estadístiques, ja sigui sobre la societat o sobre el comportament humà; aquest estereotip es degut a que al llarg deltrancurs de la vida de la sociologia, sempre s'ha donat molta importancia a que els diferens estudis i/o treballs que han agut de presentar els sociolegs per tal de ser valorats pels seus companysanessin acompanyats de dades estadístiques, cosa que portada al extrem ha creat aquesta imatge del socioleg.

Per altre banda, una gran part dels sociòlegs han volgut ser vistos com a cientifics,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • conta
  • CONTA
  • conta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS