Dorífor

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
DORÍFOR
L’escultura que comentarem s’anomena Dorífor, el seu autor és Policlet de mitjan del segle V i es troba al Museu Arqueológic Nacional a Nàpols.
Aquesta obra és unatalla de marbre tot i que l’original era una fosa de bronze,és una exempta , dempeus, policroma tot i que ara es monocroma i unifacial.
Dorífor es un jove atleta nu que mitjançantuna soca sosté tot el pes de l’estatua, el blaç dret està enganxat a la cama dreta i l’escultura manté tot el pes a una cama “contrapposto”, amb la mà esquerra sostenia unallança que s’aguantava a l’espatlla però està totalment perduda, la seva cara es molt inexpressiva però representa el canon de bellesa de l’época. Té un rostre clàssic i és unaescultura més natural.
Està proporcionada ja que està feta segons el canon anatòmic perfecte.
El cos és set vegades el cap , les linies dominantssón la vertical tot i que hi hadiagonals a la cama esquerra degut al contraposto, té un eix de simetria tot i que no perfecte.
Està en equilibri a causa de la posició del cosi del cap ja que sembla que estigui apunt de llançar l’arma que sostenia.
Pertany a l’estil de grec clàssic del segle V i aquest període es caracteritza per les figures d’atletes .
L’autor és Policlet un dels gransescultors de l’época i va competir amb Miró i Fidies. Tot i això els va superar al fer un estudi sobre les proporcions perfectes d’una persona i així ho va representar amb laseva escultura. Dorífor és la mostra de l’estudi de Policlet. Hem de dir que aquest canon , amb petites variacions és el que ens ha arribat als nostres dies i és el que segueixMiquel Angel. Altres obres de Policlet son: El Diadumen i el Discòfor.

Altres autors importants del segle V són Fidies amb els relleus del Partenó i Miró amb el Discòbol.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • doriforo
  • Doríforo
  • Dorifor
  • Dorifor
  • Dorifor
  • Dorífor
  • Muestra del doriforo.
  • Dorifor De Policlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS