drames rurals

Páginas: 8 (1881 palabras) Publicado: 13 de julio de 2013
1. Escriu les característiques bàsiques de la narrativa modernista a partir dels contes de l’obra Drames rurals. Descriu la característica, escriu el títol del conte o contes representatius d’aquella característica i copia un fragment per a cada característica, tot localitzant-lo.
·Atracció per l’exòtic, per les coses rares que poguessin allunyar-los d’un temps: Al conte d’en Met de lesconques, quan en Met pateix les al·lucinacions on veu a Jesús i que li diu que a de fer penitencia,
·Gust per l’elegància que explica l’aparició freqüent d’or i diamants: al conte d’en Met de les Conques, quan en Met està a l’església l’autora ens explica la decoració de les figures totes amb or i també a la descripció del àngels que diu que portaven les ales d’or i argent.
·Simbolisme·Cosmopolitisme: al conte de “Explosió”
·Influencia del parnassianisme i del simbolisme
·Llenguatge i estil propi, a tots els contes, ja que l’autor te un estil únic per narrar els contes i descriure les situacions que es desenvolupen al llarg dels contes.
·L’artista a de ser un guia per canviar la societat a traves de l’art: aquesta característica queda reflectida en el conte de “La vella”, on volexpressar que en aquella època les persones majors que no poden fer les coses ells sols no els donen importància i no el hi fan cas.
·Ambientació rural: característica molt típica en aquests contes, la mojoria dels contes estan ambientats en el camp. Un d’aquests contes podria ser el de “El Pastor”, tracta d’una discussió tràgica entre un pastor i un pagès.
·Personatges bàrbars: característiquessobretot dels homes, uns masclistes que no valoren a la dona. Al conte ”L’explosió”, on en Peret, un home que és despatxat de la feina, envers de dialogar amb el seu cap, actua d’una forma primitiva que acaba tràgicament.

2. El tema de l’artista enfrontat amb la societat es pot veure des de diferents vessants. Hi ha, per tant, molts tipus d’enfrontaments entre els personatges antagònics. Escull elscontes en què es vegi més aquest enfrontament i descriu els personatges i què simbolitzen en cada cas.

En Met de les Conques, l’enfrontament entre el poble i la mare i l’avia d’en Met, perquè creien que elles eren bruixes i per això tot el poble les rebutjava i també ho van fer amb el Met-
Idil·li xorc, on l’enfrontament es per una part, els vells captaires amb la Laia i el Tit, que els vellses riuen d’ells perquè mantenen una relació, i per altra banda, la del poble amb la Laia i el Tit perquè es volen casar i el poble no ho accepta i acaben matant al Tit.
L’explosió, on l’enfrontament entre el Peret i el seu antic amo, que el va acomiadar, i en Peret decideix posar-li una bomba al seu despatx, que per casualitat, quan va explotar la bomba, hi era la dona d’en Peret al despatxintentant que el amo el tornes a contractar i van morir el amo i la Quimeta.
El pastor, on l’enfrontament entre el Ton, que era el pagès, i el Nasi, que era el pastor, que va destrossar les terres d’en Ton, i aquest va decidir venjar-se posant ham a les figues i així quan les ovelles del Nasi mengessin acabarien ferides, en Nasi va decidir matar al Ton i tirar-lo al riu.



3. Escriu els noms querep el personatge que simbolitza el BÉ i el que simbolitza el MAL en els diferents contes.

En Met de les Conques: - BE: en Met
- MAL: la societat que el margina.

Idil·li xorc: - BE: Laia, Tit i el cura.
- MAL: vells captaires, la família del Tit i el poble que es qui mata al Tit

Parricidi: - BE: Lena i Felet.
- MAL: Pau, que es l’amant de la Lena i l’ascesi.

Daltabaix: -BE: Doloreta
-MAL: Vell Palau, el Veri que es l’home de la Doloreta i en Quim

El pastor: - BE: en Ton, que es el pagès que li agradava molt la seva terra.
- MAL: en Nasi, que es el pastor que sempre vol fer mala a algú.


La vella: - BE: La padrina de Manyo
- MAL:

L’empelt: - BE: el germà gran Ordis, que era un bon noi
- MAL: el germà petit Ordis, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS