dret

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
Mòdul 2 – La moderna criminologia “científica” i els diversos models teòrics. Biologia criminal, psicologia criminal i sociologia criminal
Presentació i objectius
Continguts
Conceptes mésimportants
Bibliografia i webs d’interès




































Presentació y objectius

L’objectiu d’aquesta segona Guia d’Estudi és el de servird’eina per a la planificació del treball que l’estudiant realitza en el Mòdul II de l’assignatura Criminologia. Es pretén ajudar a l’estudiant a aprofundir en l’assignatura de Criminologia i guiar-lo en elsaspectes més importants del segon mòdul d’estudi. La Guia d'Estudi conté una aproximació al tema del mòdul de forma resumida, així com una visió esquemàtica dels seus elements clau que pot ajudar aoptimitzar els recursos de què es disposa per l'anàlisi i comprensió dels conceptes centrals.

Continguts

El segon mòdul de l’assignatura Criminologia exposa l’evolució del pensament criminològicmodern a través de les diverses teories i autors més destacats. Tal i com veureu en l’estudi del mòdul, la criminologia científica moderna es debat entre orientacions de caire biològic, psicològic isociològic.
Cal distingir, en primer lloc, els models biologistes, que tenen el seu antecedent en l’Scuola Positiva de Lombroso, i que parteixen de la idea que les causes de la criminalitat es trobenen el propi delinqüent. En el model biologista s’hi integren diverses teories que es proposen detectar l’existència de caràcters específics en el cos humà que permeten explicar la predisposició alcrim. Algunes de les vessants d’aquests models són l’antropometria, la neurofisiologia, la genètica criminal, etc.
En segon lloc, s’entra en l’estudi dels models psicologistes, que busquen l’explicaciódel comportament delictiu en el món anímic de l’home, en processos psíquics anormals (psicopatologia) o en vivències subconscients que tenen el seu origen en el passat remot de l’individu i que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dret
  • DRET
  • dret
  • Dret
  • dret
  • Dretos
  • Dret
  • Dret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS