Drets Humans

Páginas: 29 (7160 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
1. Introducció

Sempre han existit els drets humans? Per tal respondre la pregunta, s’ha de realitzar un petit viatge per la història amb la finalitat de poder esbrinar l’origen i l’evolució d’aquests drets, els quals són l’objectiu principal d’aquest treball. Doncs bé, al principi de la història no existien. Les primeres nocions de llibertats es van inscriure en un suport de terracota conegutcom Cilindre de Ciro, a Babilonia, aproximadament al 500 abans de crist. Aquesta declaració va ser redactada pel rei Ciro el Gran de Persia. Aquestes primeres idees de drets i llibertats han estat considerades la Primera Declaració dels Drets Humans. Aquesta idea es va estendre per la Índia i per Grècia fins arribar a Roma, on es van adonar que la societat seguia certes lleis d’una manera natural. ot i així, no va ser fins 1.000 anys més tard que el rei d’Anglaterra va crear la Carta Magna, en la qual es reconeixien oficialment d’una manera molt limitada els drets de la població.

França va seguir l’exemple, i el concepte romà de dret natural es va convertir en drets naturals. Aquests drets van ser presents fins l’arribada de Napoleó al 1.800, el qual va enderrocar la democràciafrancesa coronant-se ell mateix “emperador del món”. Un cop derrotat, es van tornar a garantir els drets per tota Europa. La resta del món però, encara no els coneixia, i a més a més, van ser conquistats pels grans imperis europeus. Gràcies a l’aparició d’un personatge indi, la situació dels drets humans va variar. Aquest home s’anomenava Mahatma Gandhi i va ser l’encarregat de conscienciar al mónsencer de que tots els homes tenien drets, no només els europeus.

Però no va ser tan fàcil; van donar-se dues guerres mundials i Hitler va exterminar a la mitat de la població jueva del planeta en els coneguts camps de concentració nazis. Van morir un total de noranta milions de persones, i els Drets Humans van estar apunt de desaparèixer. El planeta necessitava un canvi desesperadament i és enaquest context quan apareixen les Nacions Unides a l’any 1945. El principi bàsic d’aquesta organització era reafirmar la fe en els drets humans, els quals eren fonamentats amb la dignitat i en el valor de la persona humana.

Tothom semblava tenir una idea diferent del que eren els drets humans i finalment, sota la supervisió de Eleanor Roosevelt, l’any 1948 es va redactar la Carta de les NacionsUnides. L’objectiu principal de la reunió era firmar un acord entre els països de tot el món per tal d’evitar tornar a caure en una guerra mundial, promovent una convivència digne i pacifica i la cooperació entre totes les nacions.

Font 1: Eleanor Roosevelt mostrant la primera declaració universal sobre els Drets Humans, 1948.
2.
Declaració universal dels Drets Humans

La Carta deles Nacions Unides és un recull de tots els drets bàsics, de manera que té la funció de prolongar la protecció de tots els individus contra les pràctiques que puguin fomentar alguna mena de discriminació a partir de la creació d’un esperit de comprensió, tolerància i amistat entre tots els pobles.

La humanitat s’ha de considerar membre d’una mateixa família, amb uns mateixos drets inalienablesque constitueixin la llibertat, la justícia i la pau mundial. El desconeixement i menyspreu dels drets humans ha derivat actes de barbàrie que revolten la consciència de la humanitat. És per aquest motiu que tots els països han de treballar units per tal de crear un futur on les persones queden alliberades del terror i de la misèria. Aquests drets fonamentals han d’estar protegits per mitjà d’unrègim de dret, a fi que l’individu no es vegi obligat a rebel·lar-se en un futur contra la tirania i l’opressió que ha existit durant tant de temps en el món. Segons la carta, tots els homes i dones gaudiran d’igualtat i dignitat, de manera que s’afavoreixi el progrés social i les millores de vida.

Tots els homes, dones i nens, neixen lliures en igualtat de condicions i drets. Ningú té poder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drets Humans
  • Drets Humans
  • Drets humans
  • Not Cies Drets Humans
  • els drets humans
  • Classificació Dels Drets Humans
  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS
  • Declaració de drets humans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS