dsadas

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
1. L’escut de la ciutat
Kafka (1883-1924). Praga condensa totes les etapes de la seva vida.
Praga  “llindar”. Frontera entre orient i occident, on s’hi concentren tensions.
Tots elsintel·lectuals que han aportat coses a Europa han estat jueus  la seva posició d’estrangers els donava una perspectiva crítica que, els demes, al participar des de dins, no la tenien.
1990:240.000  txecs(pobres)
32.000  16.0000 alemanys (rics) / 16.000 jueus (guetos)
Frontera invisible entre uns i altres. Alhora que conviuen es temen uns a altres per qüestions de llengües,cultures i classes diferents. Hi ha un imperi que no li importa en absolut aquestes qüestions. Els jueus sempre són les víctimes dels problemes.
Kafka neix en una família alemanya (culturarica). Les dones de servei son txeques. Kafka es jueu i des de petit comença a tenir un sentiment de culpabilitat que no l’abandonarà durant la resta de la vida.

2. Comunitat

Els 5 crítica a l’alineació
5 amics surten d’una casa i un els comenta “són els 5”. No es comuniquen, no saben que tenen en comú. Només els uneix que no volen un sisè. El únic en comú es elrebuig. Aquesta es la seva identitat.

3. El pont

Kafka és un pont i està parlant com a pont. S’identifica amb l’objecte i parla amb una hipersensibilitat des de la cosa sensible que és vistaper l’humà i que només d’aquesta manera pot ésser entesa la realitat. “entrar dintre de la cosa a través del sentit humà”. Així s’adona de com els humans tracten els objectes, els animals, laciutat, etc.

4. La condemna

El pare vol destruir els espais d’intimitat per trencar la seva subjectivitat –> destruir-lo com a subjecte.

*intimitat  característica de lamodernitat. Abans la gent vivia en grup

Infanticidi: por del pare a ser substituït. Enveja del pare cap al fill. Rivalitat pare-fill. Aquesta rivalitat acaba matant psicològicament al fill.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dsad
  • dsad
  • Dsadada
  • Dsad
  • Dsadas
  • dsad
  • dsadas
  • dsadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS