Dualisme

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2014
Els orígens del dualisme a Grècia Orfisme i Pitagòrics
El dualisme es aquella teoria o forma de pensament que tracta d’explicar la realitat, l’origen i evolució del món mitjançant dos principisoposats.
Per exemple, Plató diu que l’home es un ésser format per una ànima immortal i per un cos imperfecte i mortal, que es la presó de l’ànima. L’ànima, per defecte, està separada del cos, i queaquet l’únic que fa es pertorbar-la fins al punt d’afirmar que l’home és la seva ànima. En canvi, Descartes, diu que l’home es un combinat de ment i el cos.
El dualisme te els seus orígens en el Orfisme,una doctrina religiosa de la Grècia arcaica VII-V a.C, de salvació sobre l’home i la seva ànima. El seu credo està format per:
L’èsser humà esta format per un cos i una ànima, la qual esindestructible, es lo essencial, diuen que es el que hi ha que cuidar sempre i esforçar-se per mantenir pura la seva salvació.
La metempsicosis: Després de la mort, l’ànima es reencarna amb diferents cossos, ohumans o animals.
La purificació: Diuen que hi ha que castigar el cos, per tal de que l’ànima abandoni la seva presó, el cos, i torni al seu estat diví.
El Pitagorisme va estar influenciat perl’Orfisme. Es diu que Pitàgores va viatjar al mig Orient i va aprendre el dualisme del mestre persa Zoroastro. Un cop va arribar a Jonia, va introduir les seves ensenyances.
Dualisme cristià
En eldualisme cristià l’esquema de Platò segueix sen vàlid, però ara el món de les idees es redueix a Déu i el món està format per criatures. Déu es molt important, pot crear del no res. Diu que hi ha dosentitats iguals y separades. El Bé i el Mal, que es veuen reflexades amb Déu i Satanàs, però que ancara que Satanàs tingui poder, no en té tant com Déu, ja que va ser creat per ell.
Sant Agustí
És una deles figures més importants del cristianisme, considerat com el pare de l’Església.
Diu que l’home es una ànima que es serveix d’un cos, que es un esser incomplet que necessita contínuament l’ajuda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dualismo
  • dualismo
  • dualismo
  • Dualismo
  • Dualismo
  • Dualismo
  • dualismos
  • Dualismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS