Durkheim

Páginas: 3 (618 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Émile Durkheim
 
Va néixer a Épinal, França  a l’any 1858 i va morir a París al 1917. És considerat com el pare fundador de la sociología com a disciplina. Va crear el primer departament d’aquestaciència a la Universitat de Bordeaux al 1865 quan va publicar Les règles de la méthode sociologique, i al 1865 va crear la revista L’Année Sociologique.

Durkheim va prolongar la línia positivistad’Auguste Comte, que deia que l’únic coneixement autèntic era el que derivava del coneixement científic. Va promoure el realisme epistemològic i el mètode hipotètic deductiu, que és el procedimentque segueix l’investigador per fer de la seva activitat una pràctica científica. Consta de diferents etapes essencials: la observació, la hipòtesi, l’experimentació i la teoria. Lo important és saberque per a ell, la sociologia havia d’estudiar les societats en la seva totalitat en comptes fixar-se en accions específiques de l’home, ja que creia que els grups socials presentaven característiquesque anaven més enllà d’accions individuals.
Emile Durkheim també va realitzar estudis sobre els valors que compartia una mateixa societat, com la moralitat i la religió, que creia que eren lesbases per mantenir l’ordre social i que la desaparició d’aquests factors podrien derivar a la inestabilitat social.
Un altre tema que aquest autor tracta, és el tema de l’educació que la concedeixcom un fet social, que té com a finalitat humanitzar, crear a les persones.

MOTIUS PELS QUALS HEM ESCOLLIT AQUEST AUTOR I LA SEVA OBRA:

En primer lloc, hem decidit escollir a Émile Durkheimperquè dels tres autors proposats, aquest és del què en sabíem menys coses i no el coneixíem tant. Així doncs, hem volgut aprofitar per conèixer més coses sobre aquest famós sociòleg i antropòlegfrancès. 
El què més ens va interessar va ser el fet pel qual aquest autor es dedicà a estudiar diferents comportaments de la societat dins de la sociologia, entre ells, el tema de la consciencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Durkheim
  • durkheim
  • durkheim
  • Durkheim
  • Durkheim
  • durkheim
  • durkheim
  • durkheim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS