Durkheim

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
Treball en grup: Émile Durkheim

A. VIDA I OBRA DE L'AUTOR

Émile Durkheim és considerat un dels pares de la Sociologia i, per extenció, de l’antropologia.

Durkheim va néixer el 15d’abril de l’any 1858 a Épinal, un municipi francès de la regió de Lorraine. Criat en el si d'una família jueva ortodoxa, s'esperava d'ell que seguís els passos dels seu besavi avi i pare els quals vanexercir de rabins. D’aquesta manera, va assistir a una escola rabínica els primers anys de la seva vida i va ser un estudiant extraordinari del Collège d’Epinal.

Durkheim, desitjava estudiarper ser professor i es va traslladar a Paris per intentar ser admès a l’École Normale Supérieure, una escola molt prestigiosa. Va fer l’examen d’admissió l’any 1877 i l’any 1878 però no va aconseguirentrar-hi fins al 1879. Allà, el van anomenar “El Metafísic” degut al seu gran interès per les qüestions filosòfiques. L’any 1882 es va llicenciar en Filosofia, disciplina en la que es va formar sotales influències del positivisme i l'evolucionisme.

Per abordar l'anàlisi de la realitat social, va cursar estudis específics a França i Alemanya durant els anys 1885 i 1886. Així, va començar aescriure articles sobre la sociologia alemanya i va suggerir noves maneres de reconstruir la moralitat científica francesa. Aquests treballs van captar l’atenció de Louis Liard, director d'EducacióSuperior de França, i l’any 1887 va exercir de professor de Sociologia i Pedagogia a la universitat de Bordeaux.

L'any 1893 publicà la seva tesis doctoral, La divisió del treball Social, idos anys després, Les regles del mètode Sociològic. Durant l'any 1896, els seus cursos sobre Sociologia es convertiren en la primera càtedra d'aquesta disciplina a França. L'any següent, al 1897 vapublicar El Suïcidi. Al 1898 va fundar el primer diari social científic de França amb un grup d’estudiants, la majoria de filosofia, per analitzar i donar informació sobre monografies socials. L'any...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Durkheim
  • durkheim
  • durkheim
  • Durkheim
  • Durkheim
  • durkheim
  • durkheim
  • durkheim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS