Ecologisme

Páginas: 8 (1976 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2011
Ecologisme.
Definim ecologisme com a l’activisme de la ecología, amb el sentit de costituir un moviment cívic que pretén aplicar els conceptes ecológics en la defensa de l’ambient.

El moviment ecologista  és un variat moviment polític, social i global, que defensa la protecció, la gestió sostenible i la restauració del medi ambient com una forma de satisfer una necessitat humana, incloentnecessitats espirituals i socials. En aquests termes, els ecologistes fan una crítica social més o menys implícita, proposant la necessitat de reformes legals i conciencianció social tant en governs, com en empreses i col·lectius socials. Està unit amb un compromís per a mantindre la salud del ser humà en equilibri amb els ecosistemes naturals. Es considera que la humanitat forma part de lanaturalesa.

Les diferencies entre ecologisme i ecología són les següents:
* Ecologisme: es un moviment social que busca un model de societat on les persones puguen viure amb comunicación en la naturalesa i els sers humans. Defén la protecció del medi ambient per a satisfer la necesitat humana, incloent necessitats socials i espirituals. Els ecologistes proposen necessitats de reformes legals iconscienciació tant en governs com en empreses i col.lectius socials.
* Ecologia: es la ciència o branca de la Biologia, que estudia els sers vius, el seu ambient, la distribució i l’abundància d’aquests, així com les propietats que estàn sent afectades per la interacció entre organismes i els seu ambient. Aquest terme va ser definit per primera volta al 1869 per l’alemà Ernst Haeckel. Incloufactors abiótics, que són els distints components que determinen l’espai físic en el qual habiten els sers vius, els mès importants són l’aigua, la temperatura, la llum, el pH, el sòl i els nutrients, i factors biótics que són els organismes vius que interactuen amb altes sers vius, es refereixen a la flora i fauna d’un lloc i a les seues interaccions.
En aquests últims anys, l’ecologisme es un delsassumptes que més preocupa a la societat i el que més impuls està tenint.
Aquest tema desarrolla una nova forma de fer política, ja que implica un gran xoc teóric amb els economistes, un debat entre el desenvolupament sostenible i el benefici ràpid.

Dins del moviment ecologiste puguem trobar diferents accents:
-Ecologisme naturalista: es centra en la vida animal, i es preocupa perl’extinció de les espècies i valoren molt les coses naturals.
-Ecologisme liberal: intenten conservar el planeta, en funció de la producció de riqueses. Busquen alternatives front a la falta de recursos.
-Ecologisme tecnicista: fan estadístiques sobre la población mundial, els nivells de contaminació, i proposa formes d’energia alternativa.
-Ecologisme sociológic-polític: es centra en temes com lasuperpoblació, la fam i l’agotament dels recursos no renovables, deixant arrere les questions de dignitat fundamental de la vida humana.
-Ecologisme humanista: ecología per a l’home, considerant l’home solidari en el món en el que viu. Té poc pes polític i per tant, poca força frent al poder econòmic.
-Ecologisme espiritual: actitud d’amor, respecte i devoció a l’entorn, de la protecció de la vidaanímica i la riquesa interior.
-Ecologisme interior: afronta el problema de la destrucció de la naturalesa des de totes les perspectives.

Cada vegada són més les organitzacions i associacions preocupades per concenciar a la població dels problemes que podríem tindre d’ací uns quants anys gràcies a la contaminació, la desertització, el desgel, el canvi climàtic, etc...ja estàn produint-se algunesconseqüències negatives cap a nosaltres, com podrien ser augments de casos amb càncer de pell, problemes respiratoris o problemes en el desarrollament neurològic.

Una de les coses que ja comença a destruir-se és la capa d’ozó, ja que l’home a causat efectes dràstics i perceptibles en l’atmosfera, que a fet que canvie la seua composició amenaçant tot el Biosistema.

L’ozó, que està en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS