Economia argentina

Páginas: 9 (2086 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
Argentina

1. Situació geogràfica:
-Mapa físic:

- Mapa polític:

Comentaris:
- Mapa físic: Com podem observar en el mapa físic de Argentina de la pàgina anterior els rius amb més cabal, més llargs i més importants són: el riu Salado Norte amb 2.355 km, el riu Paranà amb 1.630 km, el riu Uruguai amb 1.170 km, el riu Colorado amb 1.140 km i el riu Negro i Santa Cruz destacats pel seucaudal.
També podem veure el relleu de Argentina on clarament en la zona oest predominen les zones muntanyoses i en la zona est hi ha un relleu pla. En el oest podem trobar els Andes ( que es la serralada més alta de Argentina) i que el seu punt més alt és troba en el Nord a uns 6.959 metres de altitud i s’anomena Aconcagua. Altres zones importants dels Andes es la serralada Subandines i la serraladaPampeanes situades el Nord dels Andes.
Argentina és troba entre el Oceà Atlàntic i el Pacific, i té el Est el mar Argenti.

- Mapa polític: La capital de Argentina és Buenos Aires, i les seves principals ciutats per el poder econòmic, per el turisme... són: Buenos Aires, Catamarca, Cordoba, Mendoza, Santa Cruz, Neuquen... La superfície de Argentina és de uns 2.780.400 km2 el total de poblacióés de uns 39.745.613 en total i el seu PNB és de 8.269.
El 10 de Desembre de 2009 i va haver eleccions a Argentina on va guanyar el règim polític de dretes i on és va proclamar la primera presidenta en tota la història de Argentina.
L'Argentina i l’ Uruguai mantenen un conflicte a causa de la instal·lació d'una planta de producció de pasta de cel·lulosa pertanyent a l'empresa Bòtnia, situadaen territori uruguaià i sobre les aigües binacionals del riu Uruguai, prop de les poblacions uruguaiana de Fray Bentos i argentina de Gualeguaychú. A finals de 2009, un informe del Laboratori de Química Ambiental de la Universitat Nacional de La Plata va detectar altes concentracions de nonilfenol, substància prohibida a la Unió Europea des de 2005.

2. Breu història de Argentina:
- Al febrer de1516, Juan Díaz Solís va arribar a el gran estuari del Riu de la Plata i va reclamar en nom d'Espanya. El país es va independitzar d'Espanya el 1816 i passà a denominar-se Províncies Unides del Riu de la Plata. I no va ser fins l’any 1853 on va anomenar-se Confederació Argentina.
De l’any1890 a l’any 1930 Argentina va tenir la gran pujada econòmica i és va arribar a situar entre els deu païsosmés rics del món. La seva gran expansió va ser produïda per el desenvolupament agrícola i la inversió estrangera en infraestructures. La plítica conservadora va dominar desde l’any 1916 fins l’any 1930 ja que en l’any 1930 va haver-hi un cop d’estat fet pels militars on ells mateixos és van quedar amb el control de Argentina. Durant els anys 1950 i 1960 el govern estava encara encapçalat per elsmilitars i els civils, però ni les dictadures dels militars ni els governs democràtics van aconseguir un ple desenvolupament de l’economia de Argentina que es en aquests anys on va caure en la gran crisis econòmica del país. Encara avui Argentina és troba en una greu situació econòmica. L'11 de març, 1973, es van realitzar eleccions generals per primera vegada després de 10 anys. Héctor Cámpora,simpatitzant de Perón va ser elegit, però va renunciar quatre mesos després. Després de les noves eleccions generals, Perón va guanyar amb una victòria decisiva on va arribar a vicepresident.
Eva Duarte i Juan Domingo Perón

A partir de l'obertura democràtica de 1983 s'han produït eleccions que han assolit consolidar el progrés democràtic del país, però no hanaconseguit resoldre la situació econòmica de l'Argentina d'una manera que millori la qualitat de vida de la majoria de la població. Encara que l'Argentina va experimentar un creixement i estabilitat econòmiques la dècada de 1990, el 2001 es va enfonsar en la pitjor crisi econòmica de la història.

3- Població: característiques:
- Densitat de la població: Les ciutats amb més població són:
Gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economía argentina
  • Economia en la Argentina
  • Economia Argentina
  • Economia Argentina
  • Economia Argentina
  • Economia argentina
  • Economia Argentina
  • Economía Argentina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS