economia

Páginas: 2 (298 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
1 UN PAIS TAL: Xina
El tercer exercici consisteix en cercar les dades bàsiques del país que heu triat: territori, població total i densitat de població, mapa, capital,  i forma de govern.Descripció del territori: Xina es troba situada a l'est del continent asiàtic i l'oest de l'oceà Pacífic. La seva superfície terrestre de 9.600.000 quilòmetres quadrats la converteix en el tercerpaís del món en extensió, superada tan sols per Rússia i Canadà.
Quilòmetres quadrats: 9.600.000 km2

Coordenades i hemisferi: Nord-est

Continent: Àsia

Països amb els que limita i/o mars ooceans: Limita amb Rússia i Mongòlia al nord; Corea del Nord a l'est; Vietnam, Laos, Birmània, Índia, Bhutan i Nepal al sud, i Pakistan a l'oest.

Ciutats principals: Beijing, Heilongjiang,Jilin, Liaoning, Qinghai, Gansu, Shaanxi, Shanxi, Hebei, Shandong, Henan, Sichuan, Hubei, Anhui, Jiangsu, Yunnan, Guizhou, Hunan, Jiangxi, Zhejiang, Guangdong, Fujian, Hainan y Taiwán.Principals rius que el travessen: Riu Yangtsé; Riu Amarillo; Riu Heilongjiang; Riu Yarlung Zangbo; Riu de las Perlas; Riu Huaihe; Riu Songhuajiang; Riu Liaohe; Gran Canal Beijing-Hangzhou;Relleu/Serralades principals: El relleu de la Xina és divers, tot i que es destaca per ser molt muntanyós. El 40% del territori té altures que superen els 2000 metres. A l'oest les muntanyes a la Xina estroben entre les més elevades d'Àsia i del món, destacant la Muntanya Everest en les fronteres amb Nepal.

Clima: El clima a la Xina que predomina és conegut com clima subtropical humit. Aquesttipus de clima es dóna als països situats entre els 20 º i els 35 º de latitud ia les façanes orientals dels continents.

Població total: 1.354.040.000 de persones

Densitat de la població: 141hab/km2

Mapa:



Capital: Pekín (Beijing)

Forma de govern: Estat socialista i República popula







1r batxillerat B
01/01/2013
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS