economia

Páginas: 6 (1462 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
Conceptes d' Economia de l'Empresa. PAU 2014


1.La comptabilitat: conceptes i objectius

la comptabilitat es la ciència econòmica que estudia el patrimoni empresarial,tant de manera estàtica com dinàmica.Això vol dir que estudia,d'una banda,el patrimoni en un moment determinat i ,de l'alta,les variacions que s'hi produeixen.

Amb l'anàlisi dinàmica de la comptabilitat s'obté el resultateconòmic de l'empresa,de tal manera que es té constància de tot allò que ha fet possible arribar a aquest resultat.

Els objectius de la comptabilitat es proporcionar informació econòmica a diferents nivells de l'empresa.





2. El patrimoni empresarial: concepte,masses patrimonials d'actiu i de passiu.

El patrimoni empresarial es el conjunt de béns,drets i obligacions que té unaempresa degudament valorats en relació amb la finalitat a què es destinen.

La diferència entre els béns i els drets que posseix i allò que deu constitueix la riquesa de l'empresa. S'anomena : patrimoni net.

En comptabilitat els béns i els drets de les empreses es coneixen i s'agrupen sota la denominació d'actiu,mentre que les obligacions constitueixien el passiu.

Massespatrimonials d'actiu

Actiu no corrent: està format per aquells elements del patrimoni vinculats a l'empresa durant mes d'un exercisi econòmic. Està format per les masses següents:

-Immobilitzat intangible : aquells béns que l'empresa necessita per a poder produïr.

-immobilitzat material: formada per actius intangibles que l'empresa destina a la seva activitat productiva durant una sèriede períodes.

-Inversions immobiliàries : formada per aquelles inversions en béns immobles.

-Inversions financeres a llarg termini: qualsevol inversió a llarg termini o en participacions de capital que l'empresa té per mantenir-los un llarg període de temps

Actiu corrent: està format per aquells elements que es troben en constant rotació,es a dir,que es renoven diverses vegades en unmateix exercisi econòmic. Està format per les masses següents:

-Existències: materials que s'utilitzen en l'elaboració del producte.Han de patir una transformació per poder-se convertir en líquid.

-Realitzable: Representa els crèdits i els drets de cobrament de l'empresa per operacions que ja han estat consumades i que li permetran disposar de recursos efectius en poc temps.

-Disponible:format pels elements líquids de l'empresa i que, per tamt, presenten una disponibilitat immediata.

Masses patrimonials de patrimoni net i passiu

Patrimoni net: representen els recursos de l'empresa que es destinen a l'autofinançament mes aquells que són aliens però no cal tornar-los,com ara les subvencions i les donacions.
Passiu no corrent: està format per aquelles fons de recursos que s'han detornar a llarg termini
Passiu corrent: aquells deutes que l'empresa ha de tornar a curt termini.


3. La partida doble i la normativa comptable.

El mètode de la partida doble consisteix a anotar simultàniament en dos comptes,com amínim, la variació que es produeix en el patrimoni a causa de cada fet comptable.

El plà general de comptabilitat és el text legal que estableix el marc teòricde la normalització comptable i té com a finalitat fonamental aconseguir que la informació econòmica i financera de les empreses sigui fiable i comparable. El plà s'estructura en cinc parts:

1. Marc conceptual
2. Normes de registre i valoració per a pimes
3. Comptes anuals
4. Quadre de comptes
5. Definicions i relacions comptables



El marc conceptual es el conjunt de fonamentsprincipis i conceptes bàsics que inspiren tot el plà i s'erigeix en l'instrument que dóna unitat i concordança al conjunt normatiu.


4. El cicle comptable. Conceptes i fases.


El cicle comptable: definim el concepte de comptabilitat com la ciència que estudia el patrimoni empresarial,tant de manera estàtica com dinàmica. Des del punt de vista dinàmic veiem que l'empresa realitza una sèrie de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS