economia

Páginas: 2 (320 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
Paula Anastasia
Noticia Economia. Dret Laboral
A 24 anys, una dona va deixar Filipines per treballar com a empleada domèstica a Qatar. Amb el promès sou de 1.450 rials (uns 300euros) al mes esperava ajudar la seva família i fer possible que els seus tres germanes menors estudiessin. Aviat va descobrir que hi havia trampa. No només l'agència que la va reclutar li vacobrar l'equivalent a dos salaris, sinó que només arribar a Doha li van requisar el passaport i va descobrir unes condicions laborals lleonines per la meitat del que s'ha acordat. Treballavasense horari, ni dies lliures, i li donaven per menjar les sobres de la seva ocupadora.
Segons aquesta organització hi ha almenys 84.000 dones immigrants treballant com assistentes a Qatar, enla seva major part procedents del Sud i el Sud-est asiàtics. De les seves entrevistes amb 52 d'elles, funcionaris governamentals, diplomàtics dels països d'origen de les treballadores itreballadors de les agències de col·locació, ha arribat a la conclusió que moltes són obligades a treballar jornades excessives que en alguns casos arriben a les cent hores setmanals, sense un soldia de descans, cosa que permet la legislació de Qatar. Sovint, les treballadores han rebut promeses de bons salaris i condicions laborals decents abans de sortir del seu país.
La dona teniaprohibit parlar amb els altres empleats de la família. Quan acompanyava a la seva senyora, no havia de parlar amb ningú ni respondre si algú es dirigia a ella. Li permetien parlar amb la sevamare per telèfon durant 20 minuts cada dues setmanes, però li prohibien comentar el treball i sempre ho havia de fer des del mòbil dels seus patrons.
La denúncia l'any passat de lescondicions de treball dels empleats de la construcció va portar al Govern de Doha a prometre una revisió. Amb aquest nou informe, els activistes esperen que millori la protecció a les assistentes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS