economia

Páginas: 4 (881 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2015
ELS ERRORS DEL MERCAT I L’ESTAT




















ELS ERRORS DEL MERCAT: LES EXTERNALITATS
Les externalitats sorgeixen quan no s’inclouen els preus demercat alguns efectes secundaris de la producció o del consum.
Hi ha una externalitat quan la producció o el consum d’un bé afecta directament consumidors o empreses que no participen en la seva comprani en la seva venda. I quan aquests efectes no es reflecteixen totalment en els preus del mercat.
Positives
Dos tipus d’externalitats
Negatives

Externalitats negatives: la contaminació
Elsautomòbils, les calefaccions i les industries contaminen l’atmosfera. Aquestes externalitats creuen ineficiències. Les externalitats negatives fan que els mercats produeixin una quantitat mes gran quela socialment desitjable.
Internalitzar una externalitats consisteix a alterar els incentius perquè les persones tinguin en compte els efectes extern dels seus actes. L’estat pot internalitzarestablint impostos sobre el béns que generen externalitat negativa.






Externalitats positives: els cas dels estudis superiors

Apareix quan el subproducte d’una activitat o servei beneficiatercers en lloc de perjudicar-los. Son exemples d’externalitat positiva la producció de noves tecnologies.
Les externalitats positives fan que els mercats produeixen una quantitat menor que lasocialment desitjable. Un mercat amb una externalitat positiva associada a la producció o al consum d’un be serà ineficient. En l’equilibri del mercat el benefici de totes les parts es superior al cost detotes les parts.
Es pot corregir mitjançant un subsidi igual a la diferencia entre el valor social i el privat , per a aconseguir que el mercat sigui eficient.


ELS BÉNS PÚBLICS
Es consideren com uncas extrem d’externalitat positiva i l’error de mercat es manifesta en el fet que s’ofereixen en quantitat insuficient.
Els bens públics son mercaderies en què el cost d’estendre el servei a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS