educacio primaria

Páginas: 6 (1357 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
Anàlisi PEC

Analitzant la metodologia aplicada a l'escola Mart Mata, és una escola catalana, he comparat i analitzat els principis pedagògics elaborats per el meu grup d'aula amb el PEC (Projecte Eduicatiu de Centre) d'aquesta escola.

Apartir de l'anàlisi del sencer del PEC i comparant amb els nostres deu punts, el primer punt en crear una similitut amb el PEC d'aquesta escola és:Considerar L'aula com a espai socialitzador: ressaltant els aspectes motivacionals i afectius. Aquest punt a l'escola es terballa educant el nen en la no competitivitat, educant el nen en estratègies per resoldre els problemes que es pot trobar a la vida en societat. Ho faran a partir de diverses formulesd'actuació a lliure elecció del mestre, però sempre tinguent present que si aquesta activitatrequereix de competitivitat s'ha de minimalitzar o intentar fer despareixer. En la nostre proposta no ens centravem tant en com els alumnes revressin una educsació centrada en que sortissin preparats per resoldre els problemes de la vida en societat, sinó el que busquem nosaltres és que l'alumne es senti comode a l'aula i que pugui tenir un vincle emocional amb el mestre i entre els altres companys. Peròla intenció que té el nostre punt i el que té aquesta escola, es poden complementar perfectament i es poden formar els nens amb les dos finalitats.

El següent punt que és molt semblant a l'escola de Marta Mata amb la nostra proposició de deu principis és: L'escola ha de fomentar el joc per raconsper tal d'afavorir la representació de l'entorn del nen i el seu aprenentatge. La nostre propostaequival directament amb una de les metodologies de treball que té l'escola, aquesta metodologia és el treball per Racons. L'intenció que té l'escola i que és la mateixa que té la nostra proposta és que apartir del joc per racons el nen va construint el significat del seu entorn i de tot el que l'embolta, i per tant adquireix un major protagonisme. A l'escola han remarcat un paper molt importantdel mestre a l'hora de que el nen adquireixi els significats de les coses, fet que nosaltres no em valorat tant important aquest paper, ja que em cregut que el més important en aquesta situació és que el nen a partir del joc guanyi confiança. Per nosaltres si que és important, peró a l'hora de desenvolupar les activitats que durà a terme l'alumne per tal de que no perdi la confiança amb ell mateixi es pugui seguir desenvolupant. Peró jo estic d'acord amb l'escola i el mestre també ha d'estar valorat com a tal, perquè el paper que desenvolupa i la seva forma d'actuar pot ser més beneficiosa o perjudicial per el nen que no, si es capaç de sortir-se'n d'una activitat o no. Tant l'escola com nosaltres considerem que el treball per racons fa que els alumnes tinguin més ganes d'aprendre ja quel'adquisició que fan dels coneixements és molt més arrelada i se'ls hi queda, cosa que no passa quan han de memortitzar qualsevol cosa.

Un altre aspecte que es veu relacionat amb en el PEC d'aquesta escola i la nostra proposta és, Promoure l'ajuda entre iguals i la utilització de recursos per millorar l'aprenentatge. És pot relacionar amb la forma que planteja l'escola de treballar a les aulestemàtiques on trobem que la finalitat d'aquestes és el treball amb grup, tant en parelles, petit grup o gran grup, apart d'activitat de forma individual, però predomina l'activitat en grup. La nostra proposta està relacionada amb que els alumnes és necessiten per aprendre i que la col·laboració es vital per tal de que els nens puguin progressar en el seu coneixement i en la seva adquisiciód'habilitats. Per fer-ho nosaltres creiem que els grup han d'estar formats per diferents gurps d'alumnes d'aquesta manera provocant que alumnes que no tenen un gran coneixement de la materia, tant perque no els hi interessa com perque no tenen l'habilitat per ensortir-se'n, s'ajunten amb altres alumnes que si que tenen aquesta capacitat i entre ells es transmeten els coneixements i desenvolupen la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio Primaria
  • profesora de educaci{on primaria
  • maestra de educacio primaria
  • La Educaci N Primaria
  • Representacions Socials Educacio Primaria
  • LA PLANIFICACI N EN EDUCACI N PRIMARIA
  • Educaci n PRIMARIA normas APA
  • Educacio primaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS