educació espartana i grega

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
Paideia Espartana
La polis era lo més important pels espartans i era aquesta qui s’encarregava de la educació dels nens i nenes.
Els nens acabats de néixer eren presentats davant del conselld’avis de la tribu, el que feien era examinar al nadó per veure si tenia algun tipus de deformació, en el cas que hi hagués algun tipus de deformació el nadó era abandonat al Taigeto.
Vivien amb la famíliafins als 7 anys, a partir d’aquesta edat eren entregats a la polis.
Tots el nens de 7 anys vivien en barracons, on hi portaven a terme un entrenament fins als 20 anys per ser soldats d’elit,anomenats eirenes,ingresaven als batallons poder protegir la polis. Durant aquesta etapa l’educació espartana es basava en exerciti el cos sota 4 principis essencials.
Prudencia
Templanza
FortalezaObediencia
Als 20 anys estaven obligats a casar-se, encara que no hi vivien amb la dona, però, si que tenien fils.
Durant 10 anys,fins els 30, havien de servir a la seva polis com a soldats. No se lidonava gens importància al saber, el que realment els preocupava era cultivar el cos.
Desprès d’aquesta etapa a l’exèrcit, son considerats homoioi, els iguals, eren considerats persones madures ipodien intervenir en les discussions politiques de la polis.

Paiedeia Ateniense

Objetius que es planteja la paideia ateniense es ensenyar als ciutadans a acceptar i respectar les “nomois” –laslleis- de la polis. La vida en Atenes es desenvolupa en llibertat, participen tots en el poder (només qui era considerat ciutadà atenenc ). L’essencial de la paideia es la formació moral y espiritual delciutadà. Això es possible per les bones costums “ethos” i la paraula “logos”. Donant importància a la poesia i la dansa. Encara que la gimnàstica i la musica també eren molt importants.
Dels 0-6anys el nen estava sota el cuidat de la mare. A partir d’aquesta edat el nen començava la seva formació com a futur ciutadà. No hi estava clar que fos una obligació portar-los a l’escola, encara que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gastronomia italiana i grega
  • La tragèdia grega a Mar i cel
  • Educació I Valors
  • Tic I Educació
  • Interculturalitat i educació PAC1
  • Pac1B. Interculturalitat I Educació
  • Educació i valors
  • Educació no formal i art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS