Efecte Pigmalio

Páginas: 5 (1017 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
Primerament, per començar m’agradaria explicar una mica que es l’efecte pigmalió que va ser deisgnat per Rosenthal i Jacobson (1967) (mòdul 2, pàg.29) aquest fenomen es podria dir que es com una profecia, es a dir, una afirmació que es compleix ja que si tu a nen li dius continuament aspectes negatius de la seva persona o a nivell acadèmic aquest acabarà creient-s’ho i afirmant que ell noserveix per estudiar i que tot ho fa malament, igualment passa amb els aspectes o expectatives positives. Dintre d’una aula els alumnes mostraran el que el profesor espera d’ells per això, i després de molts estudis fets tots senyalen que les axpectatives que son favorables per part del professors poden afectar significativament al rendiment acadèmic que porten a terme els seus alumnes. No oblidem queper a que es produeixi aquest efecte es necessari que el mestre comuniqui d’alguna manera les expectatives que té sobre l’aulumne.
A més, hem de tenir en compte que les expectatives negatives sempre tenen un efecte més gran en les prediccions que les positives o neutres, i per casos que es donen a l’aula podriem deduir que les expectatives negatives tenen un efecte més gran que les positives. Escert, que els mestres en les seves interaccions amb els seus alumnes es fan les seves propies represnetacions dels estudiants, cadascú com a mestres tenim una imatge mental del nostre alumne ideal, com ens agradaria que fos, i busquem això en els nostres alumnes. Un cop arribem a l’aula de nou sempre ens formem una idea de l’aulmne i de mica en mica aquesta es va transformant fins a adquirir unaimatge de l’alumne, una opinió o representació que afecta en la forma de tractar amb ell, en això també té a veure el control que el mestre exerceix sobre ell (si es obedient o son desobedients), es a dir, la percepció que es té dels alumnes té a veure amb el control i amb la idea comentada anteriorment de l’aulumne ideal, els mestres veuen als alumnes que poden controlar com aquells que de veritatson capaços d’aprendre.
Per tant, hi ha un lligam molt important entre l’efecte pigmalió i les expectatives dels alumnes, ja que aquestes faran que s’autocompleixi la profecia y els nens exterioritzin el que s’espera d’ells. I per últim, m’agradaria dir que l’efecte que tenen les expectatives envers els alumnes son de caràcter negatiu i com a conseqüència afecten als seus resultats acadèmics ials àmbits personal i social.
En segon lloc, m’agradaria parlar respecte al video “una classe dividida” aquest video ens introdueix en un tema com es el rebuig a les persones d’una altra raça. A partir d’aquest tema i partint d’un enfocament sociafectiu s’intenta que els nens aprenguin a combinar la informació a través de la empatia i les vivencies per aconseguir ampliar la informació i camviar laseva forma d’actuar.
D’una banda, l’estrategia que utilitza la mestra fa que les relacions entre els nens trontollin, fa que els seus alumnes es facin unes representacions mentals negatives de part dels seus companys que fa que es creiïn enemistats i baralles, fruit d’una idea preconcebuda que dista molt de la realitat. Pel que fa al rendiment acadèmic atribueixen els seus fracassos a una causaexterna com es tenir els ulls d’un color determinat, la motivació dels alumnes que porten el mocador es pitjor perquè ja s’espera d’ells que no tinguin èxit. En canvi, els altres que es creuen poderosos i amb èxit tenen una motivació més alta y una predisposició a l’exit. Tots els alumnes dels dos grups tenen capacitat i s’intenten esforçar però actuen com s’espera d’ells. I com es veu al video elnens depenent en quin grup es troben canvien d’expecetativa, per tant, això vol dir que aquesta depèn de l’atribució causal. I això queda demostrat en la prova que fa la mestra y en els temps que fan els alumnes depenent de en quin grup estàn. Un altre aspecte a destacar es l’actitud o reacció emocional dels alumnes davant aquesta situació (èxit o fracàs) els que es sentien amb èxit inclús es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El efecto Pigmalio n
  • Efecto Pigmali n
  • PigMali
  • Pigmalió
  • Efectos
  • efectos
  • Efectos
  • Efectivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS