Eisenhower

Páginas: 6 (1391 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
ciències socials
Eisenhower
L’encarnació del personatge.






ÍNDEX:
1)Introducció del personatge.
2)Orígens familiars i formació.
3)Carrera militar.
4)Carrera política.
5)Retir.
6)Descendència i càrrecs.
7)Frases famoses citades per Eisenhower.


















1)Introducció del personatge.
Jo Dwight David “Ike” Eisenhower, conegut per tothom comEisenhower, vaig néixer a Denison, en l’estat de Texas, els Estats Units el 14 d’octubre de 1890.
Durant la Segona Guerra Mundial, la qual va durar del 1939 al 1945, vaig arribar a ser el comandant suprem de les tropes dels aliats al Front Occidental del Teatre Europeu en la segona guerra mundial, amb el rang de general de l’exèrcit, sent organitzador del desembarcament de Normandia al1944, així com també en el desembarcament al nord de l’Àfrica al 1942. També vaig arribar a ser president de la Universitat de Columbia des del 1948 fins al 1952.
Hi va haver un moment al llarg de la meva vida que com a president dels Estats Units vaig impulsar el desenvolupament del sistema de les autopistes en el país, agafant com a referencia el sistema alemany i vaig promoure lleis quevan ajudar a disminuir la segregació racial.
La meva política exterior es va basar en la Doctrina Eisenhower on posava l’èmfasi en l’ús de persuadir les armes nuclears. També vaig ser el primer president dels Estats Units en visitar a Espanya, durant el règim del general Francisco Franco al 1959.

2)Orígens familiars i formació.
Jo, David Dwight Eisenhower (el meu cognom originalalemany és «Eisenhauer»), vaig ser el tercer dels set germans d’un matrimoni amb orígens alemanys, concretament a Karlsbrunn, ja que els meus avantpassats van emigrar des d’allí fins a Lancaster, a l’estat de Pensilvania. Després ens vam establir a Abilene, en Kansas on allí la meva mare es va unir als Testigos de Jehová.
Ingrés a l’Acadèmia Militar.
Al 1911 vaig ingressar en l’AcadèmiaMilitar de West Point. Amb aquest motiu em vaig desvincular una mica amb els Testigos de Jehová ja que aquests no són favorables a l’ús d’armes.
Em desposo amb Mamie Geneva Doud Eisenhower a Colorado, l’1 de juliol i tenim dos fills, un d’aquests va morir de petit.
3)Carrera militar.
Al 1915 em vaig llicenciar a l’Acadèmia Militar de West Point amb el grau de tinent d’infanteria.Primera Guerra Mundial. Estats Units es va incorporar en la Primera Guerra Mundial formant part dels aliats al 1917 i jo me’n vaig fer càrrec de l’ensinistrament de les tropes reclutades per ser enviades al Front Occidental i allí vaig adquirir un rang major.
Estat Major.En acabar la guerra vaig ser destinat a l’Estat Major de l’exèrcit on hi romandré la major part de la meva carrera.
Filipines.En la meva estada a Filipines aprenc a volar, tot i que mai vaig ser qualificat com a pilot militar.
Segona Guerra Mundial. Quan els japonesos van llençar el seu atac a Pearl Harbor, Estats Units va entrar en la Segona Guerra Mundial formantpart dels Aliats i jo, que ja havia sigut ascendit a general, vaig organitzar un segon front a Europa per lluitar contra l’Alemanya nazi.
També destaquen altres campanyes o desembarcaments militars com:
Àfrica del Nord.
Campanya d’Itàlia....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Matriz de Eisenhower
  • tratado eisenhower
  • Matriz De Eisenhower
  • Eisenhower y sus estrategias de liderazgo
  • Caracteristicas de la presidencia de Eisenhower
  • Eisenhower: Política Interior
  • Caracteristicas del gobierno de Eisenhower
  • Ensayo comparativo de los presidentes eisenhower y kennedy

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS