Ejercicios Mill

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
a) ''Àmbit de la llibertat'': és el conjunt d'accions i de comportaments que un individu pot fer sempre i quan aquests no perjudiqui la llibertat dels altres (que nomésafectin a ell mateix).
b) ''Àmbit de la moralitat'': amb aquesta expressió també es refereix a el conjunt d'accions i comportaments que fa un individu, però aquí si queafecten a altres individus.

En aquest text, Mill parla dels sentiments morals com a base de la nostra felicitat. Segons John Stuart Mill, aquests sentiments morals nohan sigut adquirits si no que són naturals. Dona importància a aquests sentimens morals perquè ens permeten viure en societat i progressar, i gràcies a ells la societatesdevindrà cap a millor ja que ens anem allunyant de la independència salvatge (com podem veure, Mill es un optimista antropològic). A més a més el fet de poseir-los es el queens distingueix de la resta dels animals.

Mill creu que tots els humans cerquem la màxima felicitat, i per tant, el màxim plaer (de major intensitat, durada, queafecti al major nombre de persones possible, etc). Per tan quan diu ''benestar'' es refereix al plaer que pot sentir aquella persona.

Mill diu que el valor suprem d'ungovern es la llibertat i que ha de garantir la màxima llibertat possible als ciudadans perquè cadascú pugi assolir la seva pròpia felicitat a la seva manera. Però no espossible garantir la llibertat total perquè una acció d'un individu pot afectar la llibertat/felicitat etc d'un altre individu (la llibertat d'uan persona acaba quan comença lallibertat d'una altre persona), i això no es pot permetre, ja que el govern ha de garantir la felicitat col·lectiva. Es per això que el govern ha de posar límits.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miller
  • Millos
  • Mill
  • Millan
  • Miller
  • Mill
  • Millos
  • Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS