ejercicios

Páginas: 4 (815 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2013
Activitat 1

Evolució històrica de les escoles de gestió

Explica resumidament la biografia de Babbage, Taylor, Gantt, Fayol, Ford i Mayo i destaca
els trets més significatius que elsrelacionen amb la organització industrial


- Charles Babbage (26 de desembre de 1791 – 18 d'octubre de 1871) fou un matemàtic anglès i proto-científic de la computació.
Va ser el primer a construir unamàquina de calcular. Va escriure sobre l'economia de la maquinària i la seva fabricació.

- Frederick Winslow Taylor (Filadèlfia, Pennsilvània, 20 de març de 1856 - ibídem, 21 de març de 1915) fou unenginyer estatunidenc que realitzà diverses contribucions a diverses branques relacionades amb l'organització de la producció.
Taylor és considerat el pare de la organització científica del treball,anomenada també Taylorisme, amb investigacions i desenvolupaments orientats a re-dissenyar les tasques dels operaris, reduint-les fins al punt al qual l'operari rebia unes instruccions sistemàtiquesi adequades, possibilitant un augment de la qualitat i de la productivitat. Amb aquest enfoc s'aconsegueix una major especialització de l'operari que es trobaria en el marc d'una cadena de muntatge.També va crear una consultoria d'enginyera per rendibilitzar les empreses. Va proposar de fer-ho tot a través de la normalització i de subsituir les persones per màquines.

- Henry Gantt (CalvertCountry, Maryland, 1861 - Pine Island, Nova York, 1919) Enginyer nord-americà que va destacar per les seves aportacions a l'organització científica del treball, especialment amb el diagrama que portael seu nom. Va treballar per Frederick W. Taylor, amb qui va col·laborar en l'aplicació de la seva cèlebre doctrina per millorar la productivitat.
El diagrama de Gantt s'ha emprat freqüentment des deprincipis del segle XX com a eina en operacions que requereixin una estricta planificació temporal. La seva preocupació es va centrar, més que en els mètodes de treball, en el rendiment del que ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS