El asunto galindo

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 8 de enero de 2011
[pic]

JOAN RIBAS 4t A
Rousseau:

Jean-Jacques Rousseau va néixer a Suïssa, exactament a Ginebral’any 1712 i va morir el 1778 (S. XVIII). Les idees polítiques d Rousseau van influir en gran mesura en la revolució francesa, el desenvolupament de les teories republicanes i el creixement delnacionalisme. La seva herència de pensador radical i revolucionari, està probablement millor expresada en les dos més cèlebres frases, una continguda en el contracte social: “L’home neix lliure, però entots costats està encadenat”; l’altra continguda en el seu Emilio o de l’educació: “L’home és bo per naturalesa”, d’aqui la seva idea de la possibilitat d’una educació. A causa d’aquestes dues obres,que inmediatament van ser prohibides per el parlament de París: que suponien el liberalisme de Montesquieu i l’utilitarisme, Rousseau va ser desterrat del seu país d’origen i es refúgia a Neuchatel.Rousseau a part de les seves aportacions polítiques, va destacar en el camp literari i el botànic, perque prefigura el romanticisem.

Voltaire:

Va néixer a París al 1694 i va morir a Ibidem al 1778.Va viure durant el segle XVII – XVIII.
Va ser important en la revolució francesa per les seves idees que varen inspirar al poble frances. Aquestes idees eren de llibertat, contra la monarquia,contra els clers i contra la noblesa.
Va ser embaixador d’Holanda i va viure molt de temps a França on va ser empressonat i va formar part de la cort reial.

Robespièrre:

Va néixer el 6 de maig del1758 a Arràs. Va ser un polític francès que va participar en la revolució francesa. Va ser el president del “Comité de salvació pública”. A diferència de molts personatges de la seva època era unapersona molt honesta i mai va acceptar cap tipus de soborn. D’aquí el seu sobrenom: “L’incorruptible”. Dins la revolució francesa va ser el protagonista de l’època del terror. El seu moment culminant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el asunto galindo
  • Reporte libro el asunto galindo
  • EL ASUNTO GALINDO
  • Asunto galindo
  • El asunto galindo
  • El Asunto Galindo 4
  • Resumen del asunto galindo
  • galindo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS