El asunto galindo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (466 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
[pic]

JOAN RIBAS 4t A
Rousseau:

Jean-Jacques Rousseau va néixer a Suïssa, exactament a Ginebral’any 1712 i va morir el 1778 (S. XVIII). Les idees polítiques d Rousseau van influir en gran mesura en la revolució francesa, el desenvolupament de les teories republicanes i el creixement delnacionalisme. La seva herència de pensador radical i revolucionari, està probablement millor expresada en les dos més cèlebres frases, una continguda en el contracte social: “L’home neix lliure, però entots costats està encadenat”; l’altra continguda en el seu Emilio o de l’educació: “L’home és bo per naturalesa”, d’aqui la seva idea de la possibilitat d’una educació. A causa d’aquestes dues obres,que inmediatament van ser prohibides per el parlament de París: que suponien el liberalisme de Montesquieu i l’utilitarisme, Rousseau va ser desterrat del seu país d’origen i es refúgia a Neuchatel.Rousseau a part de les seves aportacions polítiques, va destacar en el camp literari i el botànic, perque prefigura el romanticisem.

Voltaire:

Va néixer a París al 1694 i va morir a Ibidem al 1778.Va viure durant el segle XVII – XVIII.
Va ser important en la revolució francesa per les seves idees que varen inspirar al poble frances. Aquestes idees eren de llibertat, contra la monarquia,contra els clers i contra la noblesa.
Va ser embaixador d’Holanda i va viure molt de temps a França on va ser empressonat i va formar part de la cort reial.

Robespièrre:

Va néixer el 6 de maig del1758 a Arràs. Va ser un polític francès que va participar en la revolució francesa. Va ser el president del “Comité de salvació pública”. A diferència de molts personatges de la seva època era unapersona molt honesta i mai va acceptar cap tipus de soborn. D’aquí el seu sobrenom: “L’incorruptible”. Dins la revolució francesa va ser el protagonista de l’època del terror. El seu moment culminant...
tracking img